Siirry pääsisältöön

Tekstit

Syksyn satoa 2017

Syksy tullut ja satokin kerätty talteen. On marjoi, sieniä, vihanneksia. 🤩🥔

Kiinankaalikääryleet

Kasvis-Kaalikääryleitä kiinankaalista Sienitäytteiset kaalikääryleet kokeilussa

Leivontapäivä

Heinäkuun leivontaa Bostonkakkua, korvapuusteja ja sämpylöitä. Vierailevana tähtenä keittiössä oli vanhankansan kokki/leipuri: Isoäiti 👵😍

Välimeren lihapullavuoka

Välimeren keittiö - kasviksia, yrttejä lihapullia mozzarella-basilika tomaattikastikkeella - helppo ja nopea arkiruoka 😊 Vuoan pohjalle kerroksittain:  pakastejuureksia tomaattimurskaa suolaa ja mustapippuria lihapullia mozzarellaviipaleita basilikaa Uuni 200 asteeseen ja noin 30-45 min kunnes juustǿ sulanut ja hieman saanut väriä. Koristele tuorealla basilikan lehdellä Tarjoile keitetyn riisin kanssa

Pizzapäivä

Pääsiäis Pizzat Jokioisten leipomon valmiista pohjasta tonnikalapizza tomaatti- mozzarellapizza

Pääsiäinen

Hyvää Pääsiäistä!

Muikkugalette

Muikkukukkoa piiraan muodossa Savolaisten suuri ylpeys kalakukko, yksi Suomen suosituimmista perinneruoista. Nyt tämä savolais perinne kokeiltuna piiraan muodossa. Pohja: 2dl ruisjauhoja 1dl vehnäjauhoja 1tl suolaa 75g margariinia sulatettuna 1dl vettä Täyte: 300g prattuja muikkuja 1dl ruisjauhoja voita paistamiseen 1pkt (170g) pekonia Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu rasva. Lisää myös vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin. Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne pannulla rasvassa siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit. Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi(halkaisia 35cm). Levitä taikinan pohjalle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan n. 3cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekoni muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle. Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200 asteessa alatasolla n. 40 min.