Siirry pääsisältöön

Tekstit

Cashewmaitoa

Täysin kolestroliton, mutta rasvainen maito, mutta kasviksen tuomaa hyödyllistä rasvaa :). Tämä kasvipohjainen maito, helposti ja yksinkertaisesti kotona valmistettava, kannattaa ensin liottaa pähkinöitä muutamia tunteja, parhaiten yön yli ja aamulla 1dl pähkinöitä 2-2,5dl vettä, blenderiin ja sekaisin, jotta on tasaista. Halutessa voi lisätä hieman vaniljasokeria.  Cashewmaitoa tai pikimmiten kermaa, voi siis käyttää kaikinpuolin maidottomassa ruokavaliossa, jälkiruoissa, leivonnassa, smoothieissa, puuron sekaan, myslien kanssa... Itse vihersmoothieen hurahtaneena, terveyssmoothien sekaan. Cashewmaito Vihersmoothie cashewmaidolla

Paprikajuusto-Vihersalaatti

Forssalainen Artic Milk on valmistaa juustoja, tässä yksi heidän juustoistaan, joka löytyi kauppareissulla. Paprikatuorejuusto. Perus kiinteä juusto, mieto ja hyvänmakuinen juusto sopii moniin käyttötarkoituksiin, kuten juustotarjottimelle, leivän päälle jne.  Päätin kokeilla salaatin sekaan :)

Kreemimarjapiirakka

Kotigastronomin Vaniljakreemijauheesta kokeiluna marjaisa piirakka. Eli perus piirakkapohja-ainekset eli rasvaa, sokeria, jauhoja, leivinjauhetta, kananmunaa, hasselpähkinärouhetta...Täytteenä vaniljakreemijauhetta, marjoja, itselläni oli mustaherukoita. Vaihtoehtona voi käyttää myös omenalohkoja/sosetta :) Pohjaan 1½dl vehnäjauhoja 1 kananmuna 1dl sokeria 125g margariinia/voita 1tl leivinjauhetta 1dl hasselpähkinärouhetta Täytteeseen: marjoja, omenasosetta/lohkoja, karviaisia sokeria, vaniljasokeria päälle valmista vaniljakreemiä ½dl jauhetta+1,25dl vettä Valmistus: Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna ja vehnäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe sekä pähkinärouhe(jätä osa täyteeseen) Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä pohja valitsemallasi marjoilla/hedelmillä/soseella ja ripottele päälle sokeria. Valmista kreemi, lisää siihen loppu pähkinärouhe ja kaada täytteen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n

Smoothiepäivä

Terveellisen Välipalasmoothien kaksi erilaista versiota; Terveys vihersmoothie ja perinteinen jugurttipohjainen mansikka-mustikkasmoothie Viherterveyspommismoothieen tuli: 1 banaani kourallinen rapeaa salaattia 1dl tuoretta ananasta kourallinen baby pinaattia 1tl inkiväärijauhetta/1rkl tuoretta inkivääriä 2dl kauramaitoa Kaikki blenderiin ja sekaisin. Perus Mansikka-mustikkasmoothie: 1dl mansikoita 2dl luonnonjugurttia loraus mustikkakeittoa loraus maitoa Blenderiin ja sekaisin.

Viherpippurikastike

Löysin uutta Forssalaista Arctic Milk viherpippurituorejuustoa. Aika voimakkaan makuista, siinä hetken maistettua ja mietittyäni, ajattelin että sopisi hyvin kastikkeeksi jollekin liharuoalle :)  Paistelin normaalisti jauhelihasta pihvit ja tein kyytipojaksi tämän kastikkeen: kattilaan viherpippurituorejuustoa ja ruokakermaa kuumentumaan, suurusteena käytin maizenaa eli täysin gluteeniton. Suurempia mausteita ei tarvinnut lisätä, maun mukaan voi lisätä aromisuolaa, jos tarve vaatii. Ihan toimiva kokoanaisuus :)

Lohta ja pottui

Joulukuun 10.päivä - Mitä tänään syötäisiin

Tattari teeleivät

Joulukuun 4.päivä. Luukusta tänään tulee gluteenitonta tattari teeleipää/rieskaa. Sekin on helppo ja yksinkertainen tehdä teen kanssa aamu tai iltateen suolapalaksi. Aineet: 1dl tattarihiutaleita 1 prk kermaviiliä 1tl suolaa 30g sulaa rasvaa Ohje: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperi pellille ja öljyä kevyesti. Taputtele massa leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin ja paista n. 15 min

Konjakkisinappi

Joulukuun 2.päivä - luukun 2 takaa siis avautuu jouluinen konjakkisinappi. Sinappia siis jouluna käytetään ja muutenkin, helppo ja yksinkertainen valmistaa. Ainekset: sinappijauhetta ruokakermaa sokeria 2 kananmunaa konjakkia Valmistus ohje: Laita ainekset, konjakkia lukuunottamatta kattilaan, sekoita ja kiehauta. Lisää konjakki. Sekoita ja laita purkkiin.

Hopeatoffee

Joulukuun 1 päivä - Hopeatoffee Joulukuu on saapunut ja ensimmäisen luukun voi siis avata. Paperikokin joulukalenteristakin aukeaa ensimmäinen luukku: Itsetehty Hopeatoffee Ainekset: 1 dl sokeria 1dl lakritsikastiketta 3/4dl tummaa siirappia 3/4dl vispikermaa 1 rkl lakritsijauhetta lisäksi rypsiöljyä 1. Mittaa ainekset(ei rypsiöljy) paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita. 2. Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoittaen kun lämpötila on 120 astetta. Käytä apunasi digitaalista mittaria. 3. Taittele leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja öljy se kevyesti. Kaada toffeemassa leivinpaperille n. 10x28cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna jäähtyä ja nosta toffee jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi.  4. Leikkaa hopeatoffee paloiksi ja kääri halutessasi esim. Paistopussista leikattiin kääreisiin, jotta palat eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä toffee jääkaapissa.

Palsternakka-perunasosekeitto

Näin pimeänä, sateisena ja ankeana marraskuisena aikana valmistuu helposti ja nopeasti sosekeitto, pari raaka-ainetta, jotka keitetään kypsäksi, lisätään mausteet; suola, kasvisliemi, voi, soseeksi ja kerma päälle,  se on siinä: palsternakka-perunasosekeitto 🍲👍. Kyytipojaksi kotikaljaa 🍺

Isänpäivä

Isänpäivä ateria possun filettä valkosipuli-kermaperunoita uunikasviksia Hyvää Isänpäivää kaikille iseille 🎂🎁 

Pasta Carbonara

Tänään kansainvälisen pastapäivän kunniaksi Pasta Carbonara! - Sopii hyvin tähän Italialaiseen keittiö teemaamme 🍝Lisäksi ateria on erittäin helppo, halpa, nopea ja yksinkertainen valmistaa 😉 Kastikkeessa oli: pekonia, valkosipulin kynsiä, kinkkusuikaleita, sipulia, ruokakermaa, kananmunia, mozzarellajuustoraastetta, suolaa, mustapippuria js basilikaa. Lisäksi: perusmakarooneja

Focaccia kokeilut

Ciao! Koekeittiöömme saapunut resepti Italiasta, joten eikun kokeilemaan. Siis hieman kärvähtäneet aurinkokuivatut tomaatit, mutta muuten kakkoslaadun focacciaa ja hyvän makuista kuiteskin. Päällä oli siis aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiviöljyä ja rakuunaa. Paistoin 180 asteisessa puuhellan uunissa noin puoltuntia, mutta aika olisi saanut noilla lämmöillä olla pienempi, noin 20 min olisi piisannu. Oppia ikä kaikki 😉