Tänään syötiin broilerista kastiketta, hieman kanaviillokkimainen soosi, vaalea väritön, kun jätin curryn pois, mutta maultaan yllättävän hyvä ja kermainen ;) Lisäksi oli keitettyä riisiä. Mustaherukkahilloa ei ollut. Gluteenittomana käytä maizenaa tai perunajauhoja vehnäjauhojen sijaan, laktoosittomana laktoositonta kermaa ja maidottomana versiona vettä tai kanalientä.
Ainekset
8dl vettä
15g kanaliemijauhetta
(2tl currya)
2rkl sitruunanmehua
1½dl vehnäjauhoja
1½dl ruokakermaa tai vispikermaa
1rkl sipulirouhetta
(suolaa)
600g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
Valmistus
Mittaa kattilaan tai pannulle vesi, kanaliemijauhe ja curry. Kiehauta. Lisää sitruunanmehu ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kerma ohuena nauhana höyryävään liemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä n.10min.
Ruskista broilerin suikaleet
Tarkista maku ja lisää tarvittaessaessa suolaa. Lisää joukkoon paistetut broiskun suikaleet ja kuumenna.
Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahillon kanssa
Kommentit