Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

tiistai 6. tammikuuta 2015

Lihakukkoa

Pakkasesta löytyi karjalanpaistilihaa, ja ajattelin, että mitähän tuostakin lihasta tekis muutakin kuin karjalanpaistia... Noh sitten syntyi ajatus: lihakukkoa! Jokunen aika sitten katselin noita kukkoreseptejä ja mietin että tuommoistakin olisi jossain vaiheessa kiva kokeilla, joten nyt oli hyvä syy sitten kokeilla. Tosin kun ruisjauhoja ei kaapista löytynyt, muutin sen verran reseptiikkaa ja korvasin sen ihan vain sämpyläjauhoilla, sillä ruistahan niistäkin löytyy :)


Ainekset lihakukkoon:
600-800g karjalanpaistilihaa

Kuori:
5dl vettä
n. 5dl ruisjauhoja (korvasin sämpyläjauhoilla)
2tl suolaa
2dl venhäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
½ dl sulatettua voita/margariinia

Valmistus:
Sekoita taikina yhteeen, mutta älä vaivaa taikinaa. Kaaviloi taikinasta jauhojen avulla levy(1-1½cm). 
Lado paloteltu liha taikinan keskelle ja ripottele halutessassi hieman suolaa ja pippuria lihojen päälle (kuoressa voi paistaa kokonaisen lihapalan). Käännä taikinan reunat lihojen päälle ja sivele kylmää vettä apuna käyttäen taikina kiinni.Voitele sulalla voilla kuoren pinta. Paista kukkoa uunissa 100-150 asteessa n. 3-4 tuntia. Kääri folioon ja anna muhia rauhassa muutama tunti tai yön yli jos teet kukon illalla ennen nukkumaan menoa ;)





Lähetä kommentti