Siirry pääsisältöön

Espanjalainen Munakas/Spanish Omelette

Ensimmäinen lounas näyttöni, joka oli kuukausi sitten, piti valmistaa espanjalaisen munakas ja jälkiruoaksi Ahvenanmaalaista pannukakkua. Ja pääsin muuten läpi tästä ensimmäisestä näytöstäni :D

Munakkaan ainekset:
Keitettyjä perunoita, sipulikuutioita, paprikakuutioita, porkkanakuutioita. Ainekset freesattiin paistinpannulla kevyesti ja laitettiin pariin GN-vuokaan. Kasvisteenypäälle kaadettiin kananmuna-mausteseos(öljyä, suolaa, mustapippuria, persiljaa) ja uuniin n.15minuutiksi.
Esivalmistelu työnä tein edellisenä päivänä sen, että keitin, jäähdytin ja pilkoin perunat kuutioiksi, sekä kuutioin kasvikset.

Jälkkärinä oli ahvenanmaalaista pannukakkua, noh se eroaa tavallisesta pannarista siten, etitä siinä on lisänä riisipuuroa. Ja valmiin pannarin päälle valitsin vadelmahilloa ja sitruunanmelissan lehden :)
Esivalmisteluna tein edellisenä päivänä riisipuuron valmiiksi, niin ei tarvinnut, kuin lisätä pannaritaikinan sekaan. Lisäksi piti tehdä myös 1 gluteeniton annos, sen tein jyttejauhoista, ja sekin onnistui kiitettävän hyvn.

Valitettavasti en kuvaa näistä saanut, sillä kännykamerani jostain kumman syystä halunnut tallentaa kuvia. Ja toiseksi. kaikki 20 munakasannosta meni kaikki ja sain yhden palan ruokanäytteeseen :). Pannariakin jäi vain 5, joita oli 20 annospalaa :)


Hieman näkemystä siitä miltä tuo munakas näyttää, tekemäni munakas oli siis vuokaan tehty ja siitä oli leikattu 20 annospalaa.

Lähes samanlainen palanen, voisi melkein olla juuri tekemäni pannarinäyte vadelmahillolla ja sitruunanmelissan lehdellä varustettuna, muistaakseni en laittanut mitään pölysokeria päälle, mutta muuten aivan täydellinen :D

Kuvat: maku.fi sivustolta






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.