Siirry pääsisältöön

Isänpäivä lounas

Naudan ulkofilettä ja kermaperunoita (G,L)

Näin isänpäivänä, jota todennäköisesti vietetään suurimmassa osana talouksista täällä Suomen maassa, oli meidän "Ravintola Unisen" ruokalistalla naudan ulkofilettä ja kermaperunoita. Oli tarkoitus myös laittaa uuniparsaa, mutta parsat unohtuivat pakkaseen. Jälkiruokana perus kerma täytekakkua.

Ainekset:
valmis marinoitu naudan ulkofilee 1,7kg
perunat n.1kg
ruokakermaa 2prk
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
 
Työvaiheet:
Ota liha huoneen lämpöön 30min ennen paistamista
Laita uuni 125 asteeseen
Laita paistomittari lihaan ja paista uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. (oli 65 astetta)
Kääri liha folioon lepäämään.
 
Sillä aikaa laitoin pestyt, viipaloidut, maustetut ja kermatetut perunat uuniin n. 200 astetta n. 45-60min. Ja tein kastikkeen lihalle rasvasta, perunajauhoista, vedestä/marinaadiliemestä, lisäsin lihaliemikuution ja hieman suolaa ja mustapippuria.
 

Täytekakkua (VL)

Ainekset: 5 munan sokerikakkupohja, joka halkaistiin kolmeen osaan.
Kostutus: 2-2,5dl sitruunavichyä
Täyte: vaniljakreemi-mansikkatäytettä.
Päällinen: kermavaahtoa, marmeladikarkkeja ja sokerihelmiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.