Ihan perusruokaa, helppoa ja nopeaa mikäli on jäänyt perunamuusia tähteeksi, tai jos ei, niin perunoiden kuoriminen, keittäminen ja muussaaminen vie oman aikansa, mutta sen jälkeen kaikki on helponmpaa... Ja siinä ajassa kuin perunat kiehuu, voit ruskistaa jauhelihan, sipulin ja mausteet... Ja sen jälkeen vaan sekoitetaan kaikki sekaisin; lihat ja muusi. Kannattaa muusista tehdä vähän normaalia löysempää, parempi sekoitta sekasin. Ja sen jälkeen uuniin, 200 astetta ja noin 30-40 min, kunnes on saanut ruskean kivan värin, ja eikun syömään. Laatikon kanssa voit tarjota punajuuria tai suolakurkkua.
Ainekset:
perunamuusia
jauhelihaa
sipulia
suolaa
paprikajauhetta
valkosipulia?
ruokakermaa
Valmistus:
Kuori, pese ja keitä perunat kypsiksi, ja tee muusi, mikäli ei ole valmista muusia
Ruskista jauheliha, sipuli ja mausteet pannulla sillä aikaa kun perunat kiehuu
Sekoita kaikki ainekset sekaisin, jos kovin paksua voit lisätä ruokakermaa löysyttämään seosta.
Laita seos voideltuun vuokaan ja tasoittele pinta ja paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 min, kunnes saanut hieman kauniin ruskean värin. Anna hetken vetäytyä.
Kommentit