Siirry pääsisältöön

Joulukinkku

JOULUKINKKU
20 ruokailijalle

Ainekset:
n.8kg suolattu kinkku
paistomittari
n.½dl sinappia
1dl korppujauhoja

Valmistus:
1.     Huuhdo ja kuivaa kinkku. Nosta se uuniritilälle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittaripaksuimpaan kohtaan.
2.     Nosta ritilä kinkkuineen uuniin. Laita alle uunipannu, johon on kaadettu vettä, jottei kinkusta tihkuva rasva pala pannun pintaan. Paista kinkkua 100-120-asteisessa uunissa, kunnes paistomittarin osoittama sisälämpötila on vähintään 77 astetta. Kypsän kinkun sopiva sisälämpötila on 77-82 astetta. Kinkkua paistetaan noin 75 minuuttia kiloa kohti, eli kahdeksan kilon kinkku kypsyy 10 tunnissa. Kätevintä on jättää possu yöksi uuniin.
3.     Nosta kinkku uunista. Anna sen jäähtyä hieman. Poista nahka ja liiat rasvat. Sivele pinta sinapilla ja ripota päälle korppujauhoja tai muuta kuorrutusta.
4.     Paahda kinkkua 200-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


OMENAINEN KINKUN KASTIKE
n.6 annosta
3dl kinkun paistolientä
2rkl vehnäjauhoja
1dl omenahilloa
2rkl sinappia
1½dl kermaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria


Tee suurus sekoittamalla jauhot tilkkaan paistolientä. Kiehauta loppu liemi, hillo ja sinappi. Sekoita joukkoon suurus ja kerma. Keitä muutama minuutti. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT