Joulu se taas kerran vuodessa on, ja lähes joka kodeissa on kinkunpaiston valvojaiset, yleensä aatonaaton yönä, jolloin kinkku paistuu noin 7 tuntia per kilo aina 75-80 sisälämpötilaan asti 100-125 asteessa. Sen jälkeen annetaan puolisen tuntia jäähtyä, jonka jälkeen leikataan verkkopussi pois ja lihan kamaraosa. Sitten sivellään kinkun päälle sinappi huntu ja päälle korppujauhoja. Paisteaan vielä uunissa 250 asteessa noin 10-15 min kunnes saa nieman väriä.
Kinkkupussissa olevan liemen voit laittaa kattilaan(noin litra), desin verran maizenaa/vehnäjauhoja, sekoitetaan, kiehautetaan ja odotellaan että saostuu. Lopuksi kun kastike on paksua lisätään ruokakermaa. Suolaa ei tarvinnut lisätä oli sen verran suolaista kinkkua. Muuten tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää.
.
Kinkkupussissa olevan liemen voit laittaa kattilaan(noin litra), desin verran maizenaa/vehnäjauhoja, sekoitetaan, kiehautetaan ja odotellaan että saostuu. Lopuksi kun kastike on paksua lisätään ruokakermaa. Suolaa ei tarvinnut lisätä oli sen verran suolaista kinkkua. Muuten tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää.
.
Kommentit