BATAATTILAATIKKO Ainekset: 1,5 kg bataatteja vettä suolaa 3 dl ruokakermaa (hyla tai kuohukermaa), 2,5 rkl korppujauhoja 1 muna 0,5 dl siirappia 100 g voisulaa (tai margariinia) 1 tl suolaa, ripaus kanelia 0,5 tl raastettua muskottipähkinää Valmistus: Keitä kuoritut ja paloitellut bataatit niukassa suolalla maustetussa vedessä. Anna korppujauhojen muhia sillä aikaa kermassa. Sekoita siirappi kermaan. Kaada bataattien keitinvesi pois, muussaa ne ja lisää ensin voi, munat, kermaseos ja mausteet. Tarkista suola. Paista 175 asteessa n. 2 tuntia. Kiertoilmassa 150 astetta. IMELLETTY P ERUNALAATIKKO 6 ruokailijalle Ainekset: 1½kg perunoita 3rkl vehnäjauhoja 3-5dl maitoa 1tl suolaa 2rkl margariinia tai voita vuokaan margariinia Valmistus: Pese perunat ja keitä ne kuorineen. Kuori perunat kuumina ja soseuta ne survimella tai sähkövatkaimella. Lisää soseeseen vehnäjauhot. Peitä seos ja anna sen imeltyä pari kolme tuntia tai y
Ruokaa ja leivontaa