Siirry pääsisältöön

Tekstit

Paahdettua rouhittu pellava

Joulukuun 18.päivä - terveyttä ja elinvoimaa rouhitusta pellavasta! PAAHDETTU, ROUHITTU PELLAVA RUOKAVALIOSSA Rouhittu paahdettu pellava helpottaa ravintoaineiden imeytymistä elimistössä. Pellava on hyvä proteiinin lähde ja sisätää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Pellavasta saa runsaasti omega-3 rasvahappoja, kuitua, magnesiumia ja lignaania. C- ja E-vitamiinit edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä edistävät aineenvaihduntaa. Suositeltava saanti on aikuiselle 25-35g päivässä. Sopii kaikille ja myös keliaakikoille ja vegaaneille. voidaan käyttää minkä tahansa ateriakokonaisuuden lisäkkeenä: ·        rahka ·        jugurtti ·        salaatit ·        jäätelö ·        leivonta Ravintosisältö/100g: Energiaa                                        2261 kj (540 kcal) Rasvaa                                           41 g          tyydyttyneitä rasvahappoja        4 g          kertatyydyttymättömiä                6 g          monityydyttymättömiä        

Luistelua, Glögiä ja Pipareita

Joulukuun 17.päivä - viikko vielä jouluaattoon! Lauantai päivä pyhitetty luistelulle, roskaruualle ja myöhemmin illalla glögille ja pipareille

Siemennäkkäri

Joulukuu 16.päivä - kuukausi yli puolenvälin ennenkuin vuosi vaihtuu taas uuteen Lumina teemani jatkuu taas siemennäkkäri kokeilulla. Valmis siemennäkkärijauhoseos pussi eli lisää vain vesi, öljy ja pussin sisältö. Se miksi juuri valmis pussi? Noh laiskuuttahan se on kun on kaikki valmiina, ei tarvi miettiä jauhoja ym sellaista tai kiire, kiireisen perheen äidin pitkän työpäivän jälkeen jaksa enään päätään vaivata moisella asialla jos pikaisesti näkkäriä tai leipää vailla, ei muutakuin pussi auki ja joukkoon lisäät veden ja öljyn, laitat taikina pellille ja levittelet leivinpaperin kanssa taikinan ohueksi levyksi. Paistoaikakin 175 asteessa 25-40 min. Pussissa on myös ohjeet valmistukseen :) Olen tosiaan kokeillut eri versioita tehden siemennäkkäriä, niin valmiista jauhoseos pussista kuin ihan vain jauhoja ja siemeniä lisäillen omasta päästä. Mutta nyt oli tosiaan ns kiireisen ja laiskan ihmisen kokeiluna valmiista pussista.  Sen verran tein muutoksen ohjeeseen, lisäsin suolan j

Gluteenittomat piparit

Joulukuun 15.päivä - piparin leivontaa Tuossa jo pari päivää takaperin kerroin tehneeni  tai harjoittelin tekemään gluteenittoman piparitaikinan. Juuh se on nyt hyvin levänneenä ollut jääkaapissa ja eilen sitten päätimme lasten kanssa että leivotaan pipparit, kun on paremmin aikaa. Eilen oli illan pojan jalkapallotreenit Eerikkilässä ja siellä menisi koko ilta ja niinhän siinä menikin, olimme klo21 vasta kotona. Työnjako oli seuraavanlainen, että minä kaulin taikinan alustalle ja lapset voi sitten painella muoteilla taikinaan kuviot, jonka jälkeen sitten taas lastalla siirrän ne uunipellille. Mutta siinä kävikin niin, että poikani sairastui oksennustautiin eikä voinut piparitalkoisiin osallistua, joten koitimme tytön kanssa kahdestaan valmistaa piparit.  Ohje meni jotenkin näin: 150 g margariinia 1 dl sokeria 3/4 dl tummaa siirappia 1 rkl kanelia 2 tl inkivääriä 1 1/2 tlk mausteneilikkaa 1 tl kardemummaa 2 munaa 7 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 dl

Gluteenittomat Yrttisämpylät

Joulukuu 14.päivä - Luminan jauhoseos teema jatkuu Yrttisämpylöiden muodossa nostatus 45min liinan alla paistaminen uunissa 225, 15min. Niin helppo ja yksinkertainen tapa tehdä gluteenittomia sämpylöitä, ajattelemalla sillä, ettei tarvi miettiä mitäs jauhoja käyttäs ja kuinka paljon. Lisäät vain veden, hiivan ja jauhoseoksen ja öljytyin käsin pyörittelet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja nostatat noin 45 min. Että voiko se enää vaikiampaa olla :) Pussista tulee 12 valmista sämpylää. Ohje löytyy myös pussista :) Sisältää runsaasti kuitua, Omega-3 rasvahappoja ja gluteenittomasta ruokavaliosta usein puuttuvaa lignaania . Kahdesta palasta leipää saat päivän omega-3 annoksen

Gluteeniton Tumma reikaleipä

Joulukuun 13. päivä -  tiistai ei sentäs perjantai...  Luukusta aukeaa tänään Lumina n gluteeniton tumma reipäleipä! Valmis gluteeniton reikäleipä Tänään testasimme valmista reikäleipäjauohoseosta.  Lumina n hyvä tumma gluteeniton reikäleipäjauhoseos, minkä ansiosta reikäleivän tekeminen ei voi enää olla vaikeaa ja pitäisi onnistua keneltä vain. Tarvitsee vain lisätä vesi, kuivahiiva, ruokaöljy ja valmis reikäleipäjauhoseos ja sitten vain taikinakoukut paikalleen ja kone taikinaa sekoittamaan kymmenisen minuuttia. Mikäli jaksat itse vaivata käsin, onnistuu sekin :). Sen jälkeen jaat taikinan kahteen osaan ja muotoilet öljytyin käsin reikäleiviksi. Tee keskelle reikä, pistele haarukalla reikiä leipiin, nostata noin 45min ja paista 180-200 asteessa uunissa noin 30min. Ohje löytyy siis pakkauksesta Ja maku oli aivan törkeen hyvä :) Valmis tuote sisältää runsaasti Omega-3 rasvahappoja, kuitua ja lignaania, jota gluteenittomassa ruokavaliosta usein puuttuu. Taikina muoltoil

Gluteenitonta kinkkupizzaa

Joulukuun 12. päivä - Pizza Maanantai ja gluteenittomasti! Peak Formin jauhoseoksesta saakin yllättävän hyvän pitsapohjan, lisäämällä 2-3tl ksantaania jauhoihin ja antaa nousta reilun tunnin. Taikina on ehkä hieman löysää, mutta lisäämällä muutama desi gluteenitonta jouhoa, että pysyy kasassa, sitten vain öljytyin käsin muotoillaan Pitsa leivinpaperin päälle ja haluamasi täytteet päälle ja uuniin paistumaan 225 asteeseen 20-25min. Pohja: Free Form bread mix valmis jauhoseos (taikinan ohje löytyy paketista) lisäksi tattarijauhoa Täyte: tomaattipyrettä juustoraastetta kinkkusuikaleita ananaspaloja valkosipulijauhetta basilikamaustetta