Joulukuun 15.päivä - piparin leivontaa
Tuossa jo pari päivää takaperin kerroin tehneeni tai harjoittelin tekemään gluteenittoman piparitaikinan. Juuh se on nyt hyvin levänneenä ollut jääkaapissa ja eilen sitten päätimme lasten kanssa että leivotaan pipparit, kun on paremmin aikaa. Eilen oli illan pojan jalkapallotreenit Eerikkilässä ja siellä menisi koko ilta ja niinhän siinä menikin, olimme klo21 vasta kotona. Työnjako oli seuraavanlainen, että minä kaulin taikinan alustalle ja lapset voi sitten painella muoteilla taikinaan kuviot, jonka jälkeen sitten taas lastalla siirrän ne uunipellille. Mutta siinä kävikin niin, että poikani sairastui oksennustautiin eikä voinut piparitalkoisiin osallistua, joten koitimme tytön kanssa kahdestaan valmistaa piparit.
Ohje meni jotenkin näin:
150
g margariinia

3/4 dl tummaa siirappia
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
1 1/2 tlk mausteneilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
7 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sulata margariini, lisää sokeri, siirappi ja mausteet.
Anna jäähtyä.
Lisää
seokseen muna ja jauhot.
Anna
taikinan olla jääkaapissa yön yli.
Kauli
taikina levyksi ja ota siitä muotilla pipareita.
Paista 200 °C:ssa n. 5
minuuttia.
Kommentit