Siirry pääsisältöön

Gluteenittomat joulusuklaat

Joulukuun ensimmäinen päivä!

Joulukalenterin ensimmäisen luukun voi jo aukaista. Joulu lähenee ja jokataloudessa alkaa jouluvalmistelujen ja siivouksen aika. Viimejouluna tein ja koin hyväksi havaitun reseptin joulusuklaasta ja tietenkin gluteenittomana :)

Reseptiä en muista, mutta helppo ja 
yksinkertainen se oli, kun itsekin onnistuin näin ensikertalaisena :)

Jos ohjeen jostain löydän voin sen tänne päivittää :) Eli ohje löytyi Antipastan sivuilta nimellä vanhanajan piparminttunapit. Hieman ohjetta muuttelin eli tomusokeria käytin ja piparminttuaromin korvasin punaisella elintarvikearomilla. Eli ohje on tässä:

PIPARMINTTUNAPIT

1 iso valkuainen
2½-3dl tomuerytritolia
1tl piparminttuaromia (leivontahyllystä)
hyppysellinen suolaa
päälle tummaa sokeritonta suklaata tai muuta haluamaasi suklaata

Sekoita valkuaisen joukkoon minttuaromia, suola ja tomuerytritoli siivilöiden. Sekoita seos tasaiseksi. Sen tulisi olla melko paksua mutta levitettävää, ikään kuin paksua kuorrutetta. Ota seoksesta lusikalla muutama teelusikallinen leivinpaperille ja levitä muutaman millin paksuiseksi ympyräksi. Anna niiden kuivua ainakin yön yli huoneen lämmössä.

Sulata suklaa ja laita sitä pieni nokare jokaisen napin päälle. Anna suklaan jähmettyä. Nämä säilyvät hyvin myös huoneen lämmössä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.