Siirry pääsisältöön

Gluteeniton Tumma reikaleipä

Joulukuun 13. päivä -  tiistai ei sentäs perjantai... Luukusta aukeaa tänään Luminan gluteeniton tumma reipäleipä!

Valmis gluteeniton reikäleipä

Tänään testasimme valmista reikäleipäjauohoseosta. Luminan hyvä tumma gluteeniton reikäleipäjauhoseos, minkä ansiosta reikäleivän tekeminen ei voi enää olla vaikeaa ja pitäisi onnistua keneltä vain. Tarvitsee vain lisätä vesi, kuivahiiva, ruokaöljy ja valmis reikäleipäjauhoseos ja sitten vain taikinakoukut paikalleen ja kone taikinaa sekoittamaan kymmenisen minuuttia. Mikäli jaksat itse vaivata käsin, onnistuu sekin :). Sen jälkeen jaat taikinan kahteen osaan ja muotoilet öljytyin käsin reikäleiviksi. Tee keskelle reikä, pistele haarukalla reikiä leipiin, nostata noin 45min ja paista 180-200 asteessa uunissa noin 30min. Ohje löytyy siis pakkauksesta

Ja maku oli aivan törkeen hyvä :)

Valmis tuote sisältää runsaasti Omega-3 rasvahappoja, kuitua ja lignaania, jota gluteenittomassa ruokavaliosta usein puuttuu.

Taikina muoltoiltu pellille, jonka jälkeen nostatus n.45min
Tuotetta löytyy suurimmista marketeista sekä muista kaupoista ja nettikaupoista ympäri suomen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.