Joulukuun 21.päivä - Luukusta avautuu Rusinainen ja piparinen Joulukakku!

5 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
3-4 tl piparkakkumaustetta
1,5 dl rusinoita
50 g margariinia/voita
3 dl banaanijugurttia / piimää
vuokaan rasvaa ja jauhoja/korppujauhoja
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet ja rusinat kulhossa
Sulata rasva ja lisää se piimän/jugurtin kanssa taikinaan kuiva-aineiden sekaan.
Sekoita tasaiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 50-60 min.
Anna jäähtyä ja kumoa kakku.
Huom! Gluteenittomassa kakkutaikinassa käytä gluteenittomia jauhoja, esim. tattarijauhoa, sekä kakkuvuoan jauhotuksessa myös käytä glut jauhoa/korppujauhoa tai pofibrexiä!
Kommentit