Siirry pääsisältöön

Tekstit

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Marjapiirakkaa

Välillä leivontaa makealla piirakalla.

Sesonkipizzaa

Syksyn sesonkiruokia ovat tietenkin metsän antimet. Metsästä löydetyt kanttarellit sopivat mainiosti pizzapohjan päälle. Nam 🍕

Lihaton Lokakuu

Lihattoman lokakuun teemana lihamureketta ilman lihaa - pavuista saatiin mureke. Pavuthan sisältävätkin runsaasti proteiinia joten helposti syntyvä kasvisruoka. Tämä versio ei ollut täysin vegaaninen sillä käytin kananmunaa, mutta ovo-vegetaarinen kyllä sekä gluteeniton ja maidoton. 🙂

Syksyn satoa 2017

Syksy tullut ja satokin kerätty talteen. On marjoi, sieniä, vihanneksia. 🤩🥔

Kiinankaalikääryleet

Kasvis-Kaalikääryleitä kiinankaalista Sienitäytteiset kaalikääryleet kokeilussa

Leivontapäivä

Heinäkuun leivontaa Bostonkakkua, korvapuusteja ja sämpylöitä. Vierailevana tähtenä keittiössä oli vanhankansan kokki/leipuri: Isoäiti 👵😍

Välimeren lihapullavuoka

Välimeren keittiö - kasviksia, yrttejä lihapullia mozzarella-basilika tomaattikastikkeella - helppo ja nopea arkiruoka 😊 Vuoan pohjalle kerroksittain:  pakastejuureksia tomaattimurskaa suolaa ja mustapippuria lihapullia mozzarellaviipaleita basilikaa Uuni 200 asteeseen ja noin 30-45 min kunnes juustǿ sulanut ja hieman saanut väriä. Koristele tuorealla basilikan lehdellä Tarjoile keitetyn riisin kanssa

Pizzapäivä

Pääsiäis Pizzat Jokioisten leipomon valmiista pohjasta tonnikalapizza tomaatti- mozzarellapizza

Pääsiäinen

Hyvää Pääsiäistä!

Muikkugalette

Muikkukukkoa piiraan muodossa Savolaisten suuri ylpeys kalakukko, yksi Suomen suosituimmista perinneruoista. Nyt tämä savolais perinne kokeiltuna piiraan muodossa. Pohja: 2dl ruisjauhoja 1dl vehnäjauhoja 1tl suolaa 75g margariinia sulatettuna 1dl vettä Täyte: 300g prattuja muikkuja 1dl ruisjauhoja voita paistamiseen 1pkt (170g) pekonia Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu rasva. Lisää myös vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin. Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne pannulla rasvassa siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit. Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi(halkaisia 35cm). Levitä taikinan pohjalle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan n. 3cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekoni muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle. Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200 asteessa alatasolla n. 40 min.

Pikkusuolaista

Pizzapaloja ja hedelmäkakkua Vapaapäivän kunniaksi tein pizzaa ja kuivakakkua :)

Perus arkiruokaa

Kermainen tomaattinen ja juustoinen jauhelihakiusaus Suikaleperunoista, jauhelihasta, tomaatista ja juustosta Paistovuokaan ainekset ja muna-lihaliemi ja juusoraaste päälle200 astetta noin tunti paistoaikaa. Riisipuuropannari Riisipuuroa, nestettä, jauhoja, sokerria, suolaa ja kananmunia. Uuni 200 asteeseen ja 15-20 min keskitasolla.