Siirry pääsisältöön

Tekstit

Vuoden viimeinen pizzapäivä

Vuoden viimeinen päivä ja samalla viimeinen pizzapäivä: 2x kinkku ja jauhelihapizza. Hyvää Uuttavuotta 2020 kaikille blogin lukijoille!

Joulu 2019

Joulu se taas kerran vuodessa on, ja lähes joka kodeissa on kinkunpaiston valvojaiset, yleensä aatonaaton yönä, jolloin kinkku paistuu noin 7 tuntia per kilo aina 75-80 sisälämpötilaan asti 100-125 asteessa. Sen jälkeen annetaan puolisen tuntia jäähtyä, jonka jälkeen leikataan verkkopussi pois ja lihan kamaraosa. Sitten sivellään kinkun päälle sinappi huntu ja päälle korppujauhoja. Paisteaan vielä uunissa 250 asteessa noin 10-15 min kunnes saa nieman väriä. Kinkkupussissa olevan liemen voit laittaa kattilaan(noin litra), desin verran maizenaa/vehnäjauhoja, sekoitetaan, kiehautetaan ja odotellaan että saostuu. Lopuksi kun kastike on paksua lisätään ruokakermaa. Suolaa ei tarvinnut lisätä oli sen verran suolaista kinkkua. Muuten tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää. . 

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kebabbia

Itse tehty kebab ja ranskalaiset

Gluteeniton nokkospannari

Pitkästä aikaa, piti taas kokeilla gluteenitonta leivontaa, kun oli gluteeniton leipä loppunut eli jotain itselle aamupala leipää. Tuossa jokunen aika ostin Viljatuotteen valmiin nokkoslettujauhoseoksen kokeilu mielessä ns. pahanpäivän varalle että kun rupeaa lättyjä tai pannaria mieli tekeen. No nyt testasin ja aivan todella voin suositella. Tämä on myös helppo ja yksinkertainen valmistaa, vain kolme raaka-ainetta: neste, 2 kananmunaa, nokkosettuseos ja ripaus suolaa. Rasvaa voi laittaa klöntin leivinpaperin päälle ennen taikinan laittamista vuokaa. Uuni 225-250 asteeseen (riippuu uunista) ja 30-40 minuuttia. Anna hetki vetäytyä uunista oton jälkeen.

Kanaviillokki

Vanha kunnon klassikko kouluajoilta - kanaviillokki. Helppo arkiruoka muutamalla aineksella. Sillä aikaan kuin Broilerin koivet kypsyy uunissa, voi tehdä kastikkeen valmiiksi. Kanaviillokki tarvitset: 600   g kypsää broileria tai kanaa, esim. grillattua broileria 2   rkl margariinia/voita 6   g currya 4   dl kanalientä 2  dl ruokakerm aa Revi kypsä broileri suikaleiksi. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää curry ja kuullota hetki. Lisää broileri, kanaliemi ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitetyn riisin/perunan ja mustaherukkahillon kanssa.

Vaniljakreemijauhe

Leivontaan, jälkiruokiin, vanukkaisiin vaniljakreemijauhe. 200g ja 400g pussi. Laktoositon ja gluteeniton. Kotigastronomin jälleenmyyjältä.