Intialainen Butter Chicken eli voikana on tunnettu intialainen ruoka, jossa broileri yhdistyy mausteiseen tomaatti-kermakastikkeeseen. Ja tuossa taannoin oli n pirkkalehdessä kokeilemisen arvoinen resepti. Muutenkin minua erityisesti kiinnostaa koko intialainen ruoka, joten siksikin kävi tuuri että huomasin ;) Noh vaikka tiedän että Intialainen ruoka on hyvin voimakas maustettua ja että en kovin maustetusta ruoasta juurikaan pidä, mutta tämän reseptin hieman muokkaamalla se onnistui kohtalaisen hyvin :) Elikkäs muokkaukseni koski juuri inkiväärin vähentämistä ja chilinä käytin makeaa chilikastiketta ja sitäkin vähemmän mitä ohjeissa oli ja reilusti valkosipulia. Energialisäkkeenä tavallista pitkäjyväriisiä. Eikä naanleipää ollut enkä jaksanut itse tehdä, mutta tulevaisuudessa sitäkin kokeillaan ;)
Ohje 4:lle
Ainekset:
1 rs broilerin maustamattomia fileepihvejä
Ohje 4:lle
Ainekset:
1 rs broilerin maustamattomia fileepihvejä
2-3 rkl voita
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa
1 tl juustokuminaa
2 tl garam-masala mausteseosta
1 prk paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
½-1 tulinen chilipalko
1 tl suolaa
sokeria
1 prk ruokakermaa
Prosessi:
Kuutioi broilerit ja ruskista ne voissa paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää inkivääritahna, garam masala ja juustokumina. Kääntele vielä hetki.
Lisää kasariin paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, murennettu chili, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kastikkeeseen broilerit ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.
Lisää lopuksi kastikkeeseen ruokakerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoa voikana basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
Pirkkalehden ottama kuva, kun en muistanut kuvata koko ruoälkaa, kun se kerkesi loppumaan hyvän maun ja nälän vuoksi :D
1
Kommentit