Lähiruokaa - porkkanahilloja ja värillisiä porkkanoita!

PORKKANAHILLOJA JA VÄRILLISIÄ PORKKANOITA

Lähiruoka teemani lähti tästä käyntiin, sain tuottajan ja porkkanaviljelijän Kanta-hämäläisen Orastavan Auringon porkkatuotteita suoraan tilalta testiin, jossa oli mm. erilaisista hilloja porkkanoista ja marjoista: porkkanahilloa, porkkana-raparperi, porkkana-karviais porkkana-puolukka. Ja nämä marjat ja porkkanathan ovat siis täysin kotimaista alkuperää.
Käyttötarkoitukseen ihan perushillona lettujen kanssa, leipäjuuston, jäätelön, kääretortun väliin, turkkilaisen jugurtin sekaan. 

Lisäksi on testissä vielä paljon muuta, mutta siitä sitten tuonnenpana.




porkkanahillo, porkkana-karviais, porkkana-puolukka, porkkana-raparperi


Lisäksi Orastava Aurinko viljelee porkkanoita, tavallisia sekä värillisiä porkkanoita!
Historiasta sen verran että porkkanat olivat alunperin 1500 luvulta lähtien keltaisia valkoisia, violetteja ja sitten vasta 1700-luvulla alettiin kunnioittaa  Hollannin kuningashuoneen toivomusta värien suhteen, jonka tunnusväri oli oranssi... ja näinollen  alettiin jalostaa sitten oranssia sävyä...






Mitä sitten värillistä porkkanoista voi tehdä?

porkkanathan käyvät ihan miten itse tykkäät käyttää normaalin oranssin porkkanan tapaan, mutta violetin värinen värjää, joten jos et halua tuoksestasi violetin väristä, laita vähemmän.

Itse olen tehnyt:
  • uunijuureksia, hunajalla, suolalla ja yrteillä maustettuna
  • raastetta
  • porkkananappeja raakana sekä pannulla paistaen, hieman suolalla maustaen
  • dippiporkkanoita, kätevä hampaille :)
  • perunamuusin sekaan käy vallan loistavasti tuo lilan värinen, mutta täytyy muistaa se värjää, joten älä käytä kovin montaa kerralla, niin ei tule ihan violettia muusia ;)
Itse vielä kehittelen uusia reseptejä noista, mutta siinä nyt alkuun :)

65 g porkkanan ravintosisältö ja energiasisältö (100g):

28 kcal
0,6% proteiinia
6 g hiilihydraattia
0,2% rasvaa
5,3 g sokeria
2,6 g kuitua
runsaasti beetakaroteenia!




Jos porkkanoita tarvitset tai hilloja, tilauksia otetaan vastaan:  thehelluska@gmail.com


0