RIISIPUURO JA LUUMUKIISSELI
2dl
puuroriisiä
2dl
vettä
1l täysmaitoa
1tl
suolaa
Valmistus:
Mittaa
kattilaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää riisit ja anna kiehua niin kauan kuin
vesi haihtuu. Lisää maito varovasti joukkoon, sekoittaen hiljalleen koko ajan.
Puuro on valmista noin 30min. kuluessa. Maista riisin kypsyys ja lisää suola.
LUUMUKIISSELI
200 g kuivattuja luumuja
1 1/2–2 l vettä
n. 1 dl taloussokeria
1/2 dl vettä + 2 1/2 rkl perunajauhoja
1 1/2–2 l vettä
n. 1 dl taloussokeria
1/2 dl vettä + 2 1/2 rkl perunajauhoja
Valmistus:
Laita
luumut kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin
tunti, tai kunnes luumut pehmenevät. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita vesi ja
perunajauhot keskenään ja lisää ne lopuksi höyryävään liemeen. Anna kiisselin
pulpahtaa, mutta älä keitä. Tarkista maku.
Lisää halutessasi sokeria.
Lisää halutessasi sokeria.
Kommentit