Joulukuun 21.päivä - Luukusta avautuu Rusinainen ja piparinen Joulukakku! Tarvitset: 5 dl jauhoja 2 dl sokeria 2 tl ruokasoodaa 3-4 tl piparkakkumaustetta 1,5 dl rusinoita 50 g margariinia/voita 3 dl banaanijugurttia / piimää vuokaan rasvaa ja jauhoja/korppujauhoja Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet ja rusinat kulhossa Sulata rasva ja lisää se piimän/jugurtin kanssa taikinaan kuiva-aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 50-60 min. Anna jäähtyä ja kumoa kakku. Huom! Gluteenittomassa kakkutaikinassa käytä gluteenittomia jauhoja, esim. tattarijauhoa, sekä kakkuvuoan jauhotuksessa myös käytä glut jauhoa/korppujauhoa tai pofibrexiä!
Ruokaa ja leivontaa