Siirry pääsisältöön

Tekstit

Bagelit

Bagelit eli vesirinkelit Tänään  oli vuorossa Bagelien tekoa tai siis harjoitusta omalta osaltani :) Ohjeen sain taas Myllynparas.fi leipäkoulusta, jossa opetellan kansainvälisiä leipiä. Teksti ja ohjeet ovat poikkeuksellisesti suoraan kopioituna myllynparas.fi sivulta :). Kuva on oma ottamani. Bagelit  ovat rinkelinmuotoisia, lähes rasvattomia leivonnaisia, jotka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Rakenteeltaan bagel on sisältä melko sitkeää ja päällä on rapea kuori. Bagelit ovat alun perin Puolasta , bagelien eri muotoja on nykyisin tarjolla paljon eri maissa ja niinpä Yhdysvallatkin on saanut omat muotonsa. Suomessa bagelin perinteisempi muoto on  vesirinkeli , joka kuvastaakin hyvin tätä rinkeliä, joka paistetaan vedessä. Leivo bagelit sitkoa sisältävään puolikarkeaan vehnäjauhoon ja sitkeyttä tuovaan durumvehnäjauhoon.  Täytteenä voit käyttää mitä ikinä itse haluatkaan :) Ohje: Taikinasta tulee 12kpl 3 dl vettä 3 rkl sokeria 1 rkl kuivahiivaa       2 dl v

Broiler-pestopasta

Broiler-pestopastaa - Myllynparas ohjeella Myllynparas sivulta sain hyvän broiler-pestopasta ohjeen, enkä voinut olla kokeilematta. Pestoa en juurikaan ole aikaisemmin ruoanlaitossa käyttänyt, joten sopiva tilaisuus oli päästä kokeilemaan. Myös uutena kokeilun aiheena oli vielä nuo pestopastat. Joten eikun kokeileen. Ainekset: 2 rkl öljyä n 400g maustamattomia broilerin fileesuikaleita 1 punasipuli 4 valkosipulin kynttä 6 dl vettä 2-3 rkl vihreää pestokastiketta n. 5 dl pestopastaa(penne) n. 2,5dl ruokakermaa 1-2 punaista paprikaa suikaleina (parmesan) juustoraastetta ja tuoretta basilikaa Valmistus: Paista broilerin suikaleet, sipuliviipaleet/silppu ja valkosipulinmurska öljyssä  pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja pestokastike. Kun neste kiehuu lisää pasta ja anna kiehahtaa se kypsäksi noin 6 min. Lisää sen jälkeen kerma ja suikaloitu paprika, anna vielä kypsyä noin 2-3 min. Lopusksi silppua joukkoon silputtu basilika ja juustoraaste.

Uunijuureksia ja dippiä

Uunikasvikset ja Dippi Perunat lohkoiksi ja porkkanat suikaleiksi, päälle hieman öljyä, suolaa ja mausteita ja uuniin eli suhtkoht kevyt sunnuntai lounas. Lisänä kasviksille turkkilaisesta jugurtista ja mausteista tehty dippi.

Gluteeniton aamupala

Huomenta kaikki blogin lukijat! Proteiini Aamiainen gluteenittomasti: teetä ja meetvurstilla sekä kananmunalla päällystettyä yrttisämpylää.  Luminan yrttisämpylä margariinia meetvurstia kananmunan viipaleet ja kuppi teetä hunajalla

Piparirahkaa

Uusivuosi ja uudet kujeet, oikein hyvää uuttavuotta 2017 vielä kerran! :) Näin kun joulut ja uudet vuodet on vietetty, tullut syötyä ja mässäiltyä enemmän ja vähemmän terveellisesti, ja miksei? Kerranhan se joulu vuodessa on :) Joulua vielä muistellen ja joulun jämiä vielä tuunaillen ja syöden, oli sopiva tämän vuoden aloitus piparirahkalle. vispikermaa maitorahkaa sokeria vaniljasokeria 1-2 tl piparkakkumaustetta  gluteenittomia piparinmuruja Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka, sokerit, piparimauste, murustetut piparin muruset  ja sekoita vielä muutama kierros, jotta kaikki piparin muruset ovat tasaisesti sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan ja syö välipalaksi tai iltapalaksi :)

Vuoden 2016 viimeinen päivä

Joulukuun 31.päivä - Vuosi vaihtuu! Niin se vuosi 2016 on eletty ja pian siirrytään uuteen vuoteen 2017. Mitä se ikinä tuokin tulleessaan, se jää nähtäväksi.  Paljon uutta on kuluvana vuonna opittu ja koettu. Blogia on seurattu aktiivisesti ja olen yrittänyt parhaani mukaan sitä aina kiireiltäni päivitellä. Suurin kiitos kuuluukin Joulukalenteria seuranneille lähes 2000:lle lukijalle. Palataan taas ensivuonna uusien ideoiden ja testauksien parissa, toivottavasti myös olette mukana. :) Haluankin siis toivottaa sinulle rakas blogin lukija, oikein oikein hyvää ja riemukasta uuttavuotta 2017!

Jouluaatto

Joulukuun 24.päivä - Jouluaatto Paperikokki ja makumatkat siirtyvät nyt joulun viettoon. Aatto ja tapaninpäivä meneekin taas ansiotyön merkeissä tänä vuonna, joten toivotankin Hyvää Joulua kaikille lukijoille!

23:Joulutortut

Joulukuun 23.päivä  - luukusta löytyy..... perinteiset Joulutortut! Eihän sovi näin jouluna unohtaa joulutorttuja. Torttutaikinan voit itse valmistaa tai sitten turvautua kaupan valmiiseen taikinaan. Lisäksi tarvitset myös luumumarmeladia, kananmunan voitelua varten sekä leivinpaperia pellin päälle :)
Joulukuun 22.päivä - luukusta aukeaa..... Maksalaatikko! Ei joulua ilman maksalaatikkoa. Tänävuonna en sitä itse tee, annan vuoron Saarioiselle, kuuluisalle äidille. :) Eikä todellakaan ole mitään väliä onko se rusinoilla vai ei, pääasia on vaan se, että sitä on :) Tuote on vielä myöskin Gluteeniton! Ps. 2 yötä vielä :)

Jouluinen rusinakakku

Joulukuun 21.päivä - Luukusta avautuu Rusinainen ja piparinen Joulukakku! Tarvitset: 5 dl jauhoja 2 dl sokeria 2 tl ruokasoodaa 3-4 tl piparkakkumaustetta 1,5 dl rusinoita 50 g margariinia/voita 3 dl banaanijugurttia / piimää vuokaan rasvaa ja jauhoja/korppujauhoja Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet ja rusinat kulhossa Sulata rasva ja lisää se piimän/jugurtin kanssa taikinaan kuiva-aineiden sekaan.  Sekoita tasaiseksi. Paista  175 asteisessa uunissa alatasolla 50-60 min. Anna jäähtyä ja kumoa kakku. Huom! Gluteenittomassa kakkutaikinassa käytä gluteenittomia jauhoja, esim. tattarijauhoa, sekä kakkuvuoan jauhotuksessa myös käytä glut jauhoa/korppujauhoa tai pofibrexiä!

Rusinasoppaa

Joulukuun 20.päivä - Luukusta avautuu perinteinen jouluinen rusinasoppa Tarvitset: rusinoita vettä sokeria kanelia perunajauhoja Kiehauta vesi, rusinat ja sokeri ja lisää perunajauhot(mitkä on sekoitettu tilkkaan veteen), ohuena nauhana  ja sekoita kokoajan, kunnes soppa pulpahtaa, ota liedeltä ja anna jäähtyä.

Omatekoiset suolapähkinät

Joulukuun 19.päivä - suolattuja pähkinöitä  Omatekoiset suolapähkinät kuorittuja pähkinöitä kurpitsan siemeniä tlk öljyä ripaus suolaa mausteita maun mukaan: tässä oli paprikaa, yrttimaustetta Sekoita kuoritut pähkinät ja ruokaöljy ja lisää suola/mausteet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 10min. Anna jäähtyä ja laita tarjolle.

Paahdettua rouhittu pellava

Joulukuun 18.päivä - terveyttä ja elinvoimaa rouhitusta pellavasta! PAAHDETTU, ROUHITTU PELLAVA RUOKAVALIOSSA Rouhittu paahdettu pellava helpottaa ravintoaineiden imeytymistä elimistössä. Pellava on hyvä proteiinin lähde ja sisätää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Pellavasta saa runsaasti omega-3 rasvahappoja, kuitua, magnesiumia ja lignaania. C- ja E-vitamiinit edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä edistävät aineenvaihduntaa. Suositeltava saanti on aikuiselle 25-35g päivässä. Sopii kaikille ja myös keliaakikoille ja vegaaneille. voidaan käyttää minkä tahansa ateriakokonaisuuden lisäkkeenä: ·        rahka ·        jugurtti ·        salaatit ·        jäätelö ·        leivonta Ravintosisältö/100g: Energiaa                                        2261 kj (540 kcal) Rasvaa                                           41 g          tyydyttyneitä rasvahappoja        4 g          kertatyydyttymättömiä                6 g          monityydyttymättömiä