Siirry pääsisältöön

Tekstit

Laskiaispullat

Heissan kaikki! Tänään alkoi meillä päin koululaisten talviloma. Vettä sataa ja nurmikko viheriöi.. Mutta joka tapauksessa, tulevana sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita, joten pulla paistoon ja täyttöön, sillä olen sunnuntaina töissä, niin laskiaista vietetään ennakkoon :) Eli peruspullataikinaan tarvitset: 5dl maitoa 2dl sokeria 1rkl kardemummaa 1tl suolaa 200g voisulaa 1 kananmuna 2pss kuivahiivaa 14-16dl vehnäjauhoja Täytteeseen: Vadelmahilloa Kermaa vaahdoksi Valmistus: Nesteen täytyy olla 42 asteista, lisää sokeri, kardemumma, suola, rasva, hiivat jauhoihin n. 4dl sekoitettuna nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneentaikinakoukulla tasaiseksi noin 2min. Lisää loppujauhot ja vaivaa vielä noin 5min. Peitä liinalla ja ana kohota kaksinkertaisesti liinan alla noin 30-60 min Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele pulliksi jauhotetuin käsin. Anna valmiit pullat hetken vielä kohota liinan alla 15-30min. Voitele kananmunalla laita raesokeria päälle. Paista 225 asteessa 15

Terveys smoothie

Terveellinen ja vatsaystävällinen smoothie, jotta jaksat töissä, koulussa jne seuraavaan lounaaseen asti. Sopii myös välipalana. Eikä tekemiseenkään mene montaakaan minuuttia. Tarvitset vain: 1 banaani Paahdettua (tyrni) pellavarouhetta 1 dl turkkilaista jugurttia 2 tl hunajaa 1 dl piimää Pellavansiemeniä Kaikki ainekset blenderiin ja noin minuutin pyörähdys, jotta kaikki aineet on sekoittunut tasaiseksi juomaksi. Kaada lasiin ja koristele pellansiemenillä. Kokeile ja nauti! 

Vuoden viimeinen pizzapäivä

Vuoden viimeinen päivä ja samalla viimeinen pizzapäivä: 2x kinkku ja jauhelihapizza. Hyvää Uuttavuotta 2020 kaikille blogin lukijoille!

Joulu 2019

Joulu se taas kerran vuodessa on, ja lähes joka kodeissa on kinkunpaiston valvojaiset, yleensä aatonaaton yönä, jolloin kinkku paistuu noin 7 tuntia per kilo aina 75-80 sisälämpötilaan asti 100-125 asteessa. Sen jälkeen annetaan puolisen tuntia jäähtyä, jonka jälkeen leikataan verkkopussi pois ja lihan kamaraosa. Sitten sivellään kinkun päälle sinappi huntu ja päälle korppujauhoja. Paisteaan vielä uunissa 250 asteessa noin 10-15 min kunnes saa nieman väriä. Kinkkupussissa olevan liemen voit laittaa kattilaan(noin litra), desin verran maizenaa/vehnäjauhoja, sekoitetaan, kiehautetaan ja odotellaan että saostuu. Lopuksi kun kastike on paksua lisätään ruokakermaa. Suolaa ei tarvinnut lisätä oli sen verran suolaista kinkkua. Muuten tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää. . 

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kebabbia

Itse tehty kebab ja ranskalaiset

Gluteeniton nokkospannari

Pitkästä aikaa, piti taas kokeilla gluteenitonta leivontaa, kun oli gluteeniton leipä loppunut eli jotain itselle aamupala leipää. Tuossa jokunen aika ostin Viljatuotteen valmiin nokkoslettujauhoseoksen kokeilu mielessä ns. pahanpäivän varalle että kun rupeaa lättyjä tai pannaria mieli tekeen. No nyt testasin ja aivan todella voin suositella. Tämä on myös helppo ja yksinkertainen valmistaa, vain kolme raaka-ainetta: neste, 2 kananmunaa, nokkosettuseos ja ripaus suolaa. Rasvaa voi laittaa klöntin leivinpaperin päälle ennen taikinan laittamista vuokaa. Uuni 225-250 asteeseen (riippuu uunista) ja 30-40 minuuttia. Anna hetki vetäytyä uunista oton jälkeen.