Tomaatti-sipulikeitto
En ole aikaisemmin ollut tomaattikeiton ystävä, mutta aikaisemmin kokeilin ja nyt toisen kerran löytyi ohje, jota hieman muokkasin, ei voi kun sanoa kuin Mertaranta konsanaan "taivasvarjele mitä sieltä tulee" 😊.
Tälläkertaa tomaatit paistoin ensin uunissa ja sen jälkeen kuorin eli kalttasin ne.
Ohjeeseen:
4-5 tomaattia
Sipulia
Keitettyjä perunoita
Porkkanaa
Vettä
Kasvisliemijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Laakerinlehtiä muutama
Kermaa
Ensin paistotoin uunissa tomaatit, jäähdytin ja kuorin ne, lisäsin kattilaan muut kasvikset ja mausteet vettä sen verran että peittyy. Annoin kiehua kypsäksi reilun puolituntia ja siinä ajassa oli hyvä hetki paistaa krutonkeja.
Krutongit
Puolipussia vaaleeta leipää, kuutioiksi. Kaada päälle loraus öljyä, aromisuolaa ja valkosipulijauhetta ja sekoita sekaisin. Paahda uunissa 250 asteessa 10-15 min välillä sekoittaen. Varo ettei pala liikaa.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä soseeksi, lisää kerma, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vielä hetki lämmetä, älä keitä. Koristele persiljalla tai basilikalla ja tarjoile krutonkien kanssa.
![]() |
Kuva: Heli Turunen |
Kommentit