Siirry pääsisältöön

Talon Tomaatti-sipulikeitto

Tomaatti-sipulikeitto

En ole aikaisemmin ollut tomaattikeiton ystävä, mutta aikaisemmin kokeilin ja nyt toisen kerran löytyi ohje, jota hieman muokkasin, ei voi kun sanoa kuin Mertaranta konsanaan "taivasvarjele mitä sieltä tulee" 😊.
Tälläkertaa tomaatit paistoin ensin uunissa ja sen jälkeen kuorin eli kalttasin ne.

Ohjeeseen:

4-5 tomaattia
Sipulia 
Keitettyjä perunoita
Porkkanaa
Vettä
Kasvisliemijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Laakerinlehtiä muutama
Kermaa


Ensin paistotoin uunissa tomaatit, jäähdytin ja kuorin ne, lisäsin kattilaan muut kasvikset ja mausteet vettä sen verran että peittyy. Annoin kiehua  kypsäksi reilun puolituntia ja siinä ajassa oli hyvä hetki paistaa krutonkeja.

Krutongit

Puolipussia vaaleeta leipää, kuutioiksi. Kaada päälle loraus öljyä, aromisuolaa ja valkosipulijauhetta ja sekoita sekaisin. Paahda uunissa 250 asteessa 10-15 min välillä sekoittaen. Varo ettei pala liikaa. 

Soseuta  keitto sauvasekoittimella tai blenderillä soseeksi, lisää kerma,  maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vielä hetki lämmetä, älä keitä. Koristele persiljalla tai basilikalla ja tarjoile krutonkien kanssa.

Kuva: Heli Turunen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.