Siirry pääsisältöön

Tekstit

Gluteenittomat Kinkkupiiraat

Kinkkuhyrriä oli tarkoitus tehdä gluteenittomasti sekä ihan tavallisesti, mutta niistä tulikin pieniä piiraita. Käytin valmista torttutaikinaa noihin tavallisiin ja gluteenittomat piiraat tein ihan alusta pitäen gluteenittomasta taikinasta. Taikinan ohje oli perus voitaikina, että korvataan vehnäjauhot gluteenittomattalla hienolla jauhoseoksella. Täytteenä oli 150g kinkkua, 2 paprikaa, 200 tuorejuustoa. Ainekset pilkottiin pieniksi kuutioiksi ja sekoitettiin tuorejuuston kanssa tahnaksi Gluteenittoman Taikinan valmistusohje: Gluteenittomat kinkkupiiraat   5½ dl  Semper Fin mix -jauhoseosta 2 tl psylliumia 1 tl leivinjauhetta 1 tl ksantaania 150 g voita 250 g maitorahkaa 1 kananmuna 200 g voita kaulintaan Mittaa jauhot ja muut kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää joukkoon paloiteltu voi (150 g) ja nypi voi sekä jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaivaa joukkoon kananmuna ja maitorahka, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään ainakin pariksi tunni

Hyvää Joulua 2015

HYVÄÄ  JA RAUHALLISTA JOULUA! Riisipuuroa Jouluaatto aamu   riisipuuroa Lounaaksi jouluinen ateria: porkkanalaatikkoa Jouluateria bataattisoselaattikkoa lihapullia rosollia sienisalaattia suolakurkkua  kinkkua ja sinappia Joulutortut Jälkiruoaksi: joulutorttuja  glögiä Valmistaudumme hiljentymään ja rauhoittumaan joulun ajaksi, joten oikein mukavaan joulua kaikille lukijoille, palaamme taas hellan ja patojen äärelle joulun jälkeen kokeilemaan uusia reseptejä.

Jouluruoka valmistelut

Kinkku Taas tullut vuodesta aika, jolloin lähes jokaisessa taloudessa valmistella joulua, siivotaan, tehdään jouluruokia, paketoidaan lahjoja, poltellaan kynttilöitä, kuunnellan joululauluja jne... Ja ennenkaikkea valmistaudutaan joulun viettoon. Monelle se on rentoutusta työstä, toisille taas työntäyteinen työpäivä, mutta kukin tahollan viettää sen parhaaksi katsomallan tavalla. Itse paistelin jo hyvissä ajoin kinkun, tein porkkana ja bataattilaatikon, paistoin piparit, paketoin lahjat ja hieman koitin tehdä joulusiivousta. Tänä vuonna näyttää aika pimeältä ja synkältä ilma, nurmikko viheriö, mutta pääasia on että nautitaan joulusta, kerran vuodessa kuiteskin sekin on :) Joulusinappi Sinapin valmistus: 1dl sinappijauhetta 1dl kermaa 1dl sokeria Laita kaikki aineet kattillan, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Mausta makusi mukaan joko 2rkl konjakkia, hunajaa tai etikkaa. Purkita valmis sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin. Porkkanalaatikko 1kg porkkan

Terveysletut ilman jauhoja

Terveellisesti valmistetut letut, ilman jauhoja, vähän hiilihydraattia, paljon proteiineja(silloin jos lisäät erikseen vielä taikinan sekaan proteiinijauhetta) ja ennen kaikkea gluteeniton. Sopii hyvin vähähiilariseen ja gluteenittomaan ruokavalioon tai karppaukseen. Jauhottomat banaaniletut Ainekset 21 pieneen lettuun: 5 kananmunaa 3 banaania vaniljasokeria kanelia ja kardemummaa maun mukaan (proteiinijauhetta, jos haluat enemmän proteiinia) paistamiseen voita/öljyä Valmistus: Sekoita kaikki ainekset joko sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin. Paista rasvatulla/öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi.4

Tonnikalalasagne

Ihan perusruokaa tonnikalasta lasagnen muodossa, ei ehkä ihan niin nopeaa, mutta helppoa. Tarvitset juustokastiketta, tonnikalakastiketta ja lasagnelegyjä. Gluteenittomana tietenkin gluteenittomia lasagnelevyjä. Valmistusaikaa menee noin 1h30min. Paista uunissa 200 asteessa noin 45-60min. Aloitin vaaleasta juustokastikkeesta:  rasvaa perunajauhoja /vehnäjauhoja vettä /maitoa kalaliemikuutio mausteita: suolaa, sitruunapippuria, tilliä ja valkosipulia Laita ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi ja lopuksi 1-2dl juustoraastetta. Pieni kiehautus, maun tarkistus, suolan lisääminen tarvittaessa. Tonnikalakastikkeen valmistus: 3prk tonnikalaa 1sipuli valkosipulia prk tomaattimurskaa ja huuhtele purkki sitten vedellä noi 2dl ja lisää kastikkeeseen suolaa, mustapippuria, sokeria Lasagne on valmis Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota tarpeeksi iso astia, Sekoita ainekset sekaisin ja kaada valkokastike sekaan, näin saat valmiin soosin, ei tarvi ni

Gluteenittomat joulupiparit

GLUTEENITTOMAT PIPARIT Aikaisemmin viikolla leivottiin lasten kanssa normi pipareita ihan kaupan valmiista taikinasta. Ja nyt sitten päätinpä näin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa itse piparitaikinan ihan alusta lähtien ja gluteenittomana. Muuten ihan normi piparitaikina, paitsi vehnäjauhot korvasin Semperin hienolla jauhoilla . Näin ensikertalaisena  vaikeuksia tuotti taikinan repeyminen, mutta kostutetuilla käsillä ja perunajauhoilla se jotenkin pysyi kasassa.  Gluteeniton Piparkakkutaikina Ohjeet piparien valmistukseen löysin Suviihin gluteenitonta leivontaa blogista. Ja kuvat ovat ihan omia otoksiani :) Taikina: 2 tl kanelia 1 tl pomeranssin kuorta 1 tl inkivääriä ½ tl neilikkaa ½ tl maustepippuria 1/4 tl suolaa 1 dl sokeria 1 dl tummaa siirappia 100 g margariinia/voita 1 kananmuna 5½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta 1tl ruokasoodaa ( perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta kaulintaa varten) Mittaa kattilassa maus

Ensimmäinen Kotijäätelöni

APPELSIINI-SIIRAPPI JÄÄTELÖÄ Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä itse kotijäätelöä, ilman mitään jäätelökoneita. Ainoa kone mitä käytin oli sähkövatkain :) Jäätelön valmistukseen tarvitset: 2 dl kondensoitua maitotiivistettä 4 rkl karamellisoitua maitotiivistettä 4 dl kuohukermaa ½ vaniljatankoa Appelsiini-siirappi: 2 appelsiinin mehua/n.2dl valmista appelsiimehua 4 rkl sokeria Valmistus: Aloita valmistamaan appelsiini-siirappi. Laita pieneen kattilaan appelsiinimehu ja sokeri. Sekoita ja anna kiehua noin 15 min. kunnes hieman sakenee. Siirappi sakenee enenpi kuin se jäähtyy. Jäätelön valmistus: Halkaise vaniljatanko ja raaputa varovasti veitsen kärjellä vaniljat kerman sekaan. Vatkaa kerma   vaahdoksi. Sekoita kondensoitu maito ja karamellisoitu maitotiiviste sekaisin ja lisää sitten ne kermavaahdon joukkoon. Nostele varovasti kerma ja kondesoidut maidot sekaisin ja sekoita varovasti. Laita jäätelö pakastuksen kestävään astiaan ja laita päälle