GLUTEENITTOMAT PIPARIT
Aikaisemmin viikolla leivottiin lasten kanssa normi pipareita ihan kaupan valmiista taikinasta. Ja nyt sitten päätinpä näin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa itse piparitaikinan ihan alusta lähtien ja gluteenittomana. Muuten ihan normi piparitaikina, paitsi vehnäjauhot korvasin Semperin hienolla jauhoilla.
Näin ensikertalaisena vaikeuksia tuotti taikinan repeyminen, mutta kostutetuilla käsillä ja perunajauhoilla se jotenkin pysyi kasassa.
![]() |
Gluteeniton Piparkakkutaikina |
Taikina:
2 tl kanelia
1 tl pomeranssin kuorta
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
100 g margariinia/voita
1 kananmuna
5½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta1tl ruokasoodaa
(perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta kaulintaa varten)
![]() |
Valmiit gluteenittomat piparit |
Paisto onnistui, eivät palanneet, tosin viimeinen pellillinen, joka jo oli hieman ohuempaa taikinaa saattoi muutamat hieman kärveltyä liikaa, mutta muuten kaikki meni yllättävän hyvin näin ensikertalaiseksi :)
Kommentit