Siirry pääsisältöön

Kirjolohi-rakettispaghettia

Tiistai ja kuukausi vaihtui marraskuusta joulukuuksi...Enään 23 yötä jouluun ja 30 päivää kun TAAS vaihtuu vuosi. Äkkiä siis tämäkin vuosi on mennyt, siihen mahtunut yhtä ja toista ja kaikenmoista...
Asiaan eli tänäänkin iltaruokaa tarttis tehdä ja piti keksiä jotain pikasesti valmistuvaa. Pakkasesta löytyi kirjolohisuikaleita ja mitä  niistä sitten taas tekisi, pieni mietintä myssy päähän ja keksimään jotain ravitsevaa. Aikaa tämän ruoan tekemiseen meni noi puolituntia, eikä raaka-aineetkaan kovin paljoa maksanut :)


Raaka-aineita oli siis kirjolohisuikaleita, sipulia, valkosipulia, tomaattipyrettä, vettä, kalaliemikuutio, suolaa, tilliä, sitruunapippuria, rakettispagettia ja ruokakermaa.
Kuulotettiin sipulit, valkosipuli ja tomaattipyree, lisättiin kirjolohisuikaleet ja paistettiin ne kypsiksi noin 10min, lisättiin vettä noi litran verran ja pari kalaliemikuutioo, annettiin kiehua noin 10min ja lisättiin sekaan 3-4dl rakettispagettia. Sekoitettiin välillä ja annettiin hiljallen spagetin kypsyä. Paketissa sanottiin että 6min, mutta kyllä siinä varmaan kymmenisen minuuttia meni. Kun pasta oli kypsää tarkistettiin makua, lisättiin suolaa ja 2dl ruokakermaa. Sekoita ja anna vielä hetki kuumeta ja tarkista maku.

Kirjolohi-rakettispaghetti on laktoositon. Gluteenittoman saat käyttämällä gluteenitonta pastaa :)


Kirjolohi-rakettispaghetti





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT