Siirry pääsisältöön

Tekstit

Ruokavinkki: Kerrosleipä

Mts eli mitä tänään syötäisiin? Ateria joka sisältää suositusten mukaista proteiinia, hiilaria, hyvää rasvaa, kuituja.  Siitä se ajatus lähti: kerrosvoileipä kuitupitoisella täysjyväleivällä, paistetulla kanamunalla, vihanneksilla ja shiratsalla. Mikäli chili ei uppoa, voi sen jättää pois ja korvata vaikka ketsupilla :) Aineet kerrosleipään: 2 Kuitupitoista paahtoleipää 2 paistettua kananmunaa Rukolaa kourallinen 5-6 kirsikkatomaattia/2-4 normaalia tomaattiviipaletta Shiratza chilikastiketta//ketsuppia Paista kananmunat molemmin puolin ja lämmitä paahtoleivät samalla kuumalla pannulla hetki. Kasaaminen: Halutessasi voitele paahtoleipä kevyesti margariinilla ja laita paahtoleivän päälle shiratza, rukola, puolitetut kirsikkatomaatit/tomaattiviipaleet, kananmuna, toinen kierros rukolaa, tomaattia ja paistettu kananmuna ja leipä päällimmäiseksi kanneksi, jossa shiratzaa. Ja eikun ääntä kohti!👌 Bonappetit! Kuva: Heli Turunen 

Pitkästä aikaa

  Moikka kaikille! Kuten varmaan olette huomanneet on mennyt yli vuosi viimeisestä blogipäivityksestä. Mitä vuoden aikana on tapahtunut ja miksei ole tullut mitään sisältöä? Olen viimevuoden ollut hyvin kiireinen, olen tehnyt omaa elämäntaparemonttia(jonka ansiosta saanut reilu 10 kg  pois), ollut vuorotöissä, ja alkuvuosi 2021 ollut terveyden kannalta aika raskasta ja kivuliasta aikaa, todettiin vasemmassa polvessa ja lonkassa nivelrikon alkua, joten aikaa vain ei ole ollut uusille ideoille.  Mutta nyt olen ajatellut herättää blogin uudelleen henkiin, uusin teemoin ja ideoin, toivottavasti jatkossakin käyt seuraamassa blogiani nappaassa idean omaan arkeesi sopivaksi. Vielä sen verran, että jatkossa keskityn enemmän ruokavalioon ja päivän eri aterioihin, myös enemmän kasvispainotteisempaa luvassa. Mutta vielä kerran tervetuloa mukaan! Terveisin Heli P.s. laittakaa kommenttia minkälaista sisältöä haluaisit saada?

Laskiaispullat

Heissan kaikki! Tänään alkoi meillä päin koululaisten talviloma. Vettä sataa ja nurmikko viheriöi.. Mutta joka tapauksessa, tulevana sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita, joten pulla paistoon ja täyttöön, sillä olen sunnuntaina töissä, niin laskiaista vietetään ennakkoon :) Eli peruspullataikinaan tarvitset: 5dl maitoa 2dl sokeria 1rkl kardemummaa 1tl suolaa 200g voisulaa 1 kananmuna 2pss kuivahiivaa 14-16dl vehnäjauhoja Täytteeseen: Vadelmahilloa Kermaa vaahdoksi Valmistus: Nesteen täytyy olla 42 asteista, lisää sokeri, kardemumma, suola, rasva, hiivat jauhoihin n. 4dl sekoitettuna nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneentaikinakoukulla tasaiseksi noin 2min. Lisää loppujauhot ja vaivaa vielä noin 5min. Peitä liinalla ja ana kohota kaksinkertaisesti liinan alla noin 30-60 min Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele pulliksi jauhotetuin käsin. Anna valmiit pullat hetken vielä kohota liinan alla 15-30min. Voitele kananmunalla laita raesokeria päälle. Paista 225 asteessa 15

Terveys smoothie

Terveellinen ja vatsaystävällinen smoothie, jotta jaksat töissä, koulussa jne seuraavaan lounaaseen asti. Sopii myös välipalana. Eikä tekemiseenkään mene montaakaan minuuttia. Tarvitset vain: 1 banaani Paahdettua (tyrni) pellavarouhetta 1 dl turkkilaista jugurttia 2 tl hunajaa 1 dl piimää Pellavansiemeniä Kaikki ainekset blenderiin ja noin minuutin pyörähdys, jotta kaikki aineet on sekoittunut tasaiseksi juomaksi. Kaada lasiin ja koristele pellansiemenillä. Kokeile ja nauti! 

Vuoden viimeinen pizzapäivä

Vuoden viimeinen päivä ja samalla viimeinen pizzapäivä: 2x kinkku ja jauhelihapizza. Hyvää Uuttavuotta 2020 kaikille blogin lukijoille!

Joulu 2019

Joulu se taas kerran vuodessa on, ja lähes joka kodeissa on kinkunpaiston valvojaiset, yleensä aatonaaton yönä, jolloin kinkku paistuu noin 7 tuntia per kilo aina 75-80 sisälämpötilaan asti 100-125 asteessa. Sen jälkeen annetaan puolisen tuntia jäähtyä, jonka jälkeen leikataan verkkopussi pois ja lihan kamaraosa. Sitten sivellään kinkun päälle sinappi huntu ja päälle korppujauhoja. Paisteaan vielä uunissa 250 asteessa noin 10-15 min kunnes saa nieman väriä. Kinkkupussissa olevan liemen voit laittaa kattilaan(noin litra), desin verran maizenaa/vehnäjauhoja, sekoitetaan, kiehautetaan ja odotellaan että saostuu. Lopuksi kun kastike on paksua lisätään ruokakermaa. Suolaa ei tarvinnut lisätä oli sen verran suolaista kinkkua. Muuten tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää. . 

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.