Tomaattileipä Kun ei muuten tule tomaattia syötyä, sen voi upottaa näppärästi vaikka leipä taikinaan, antaa kivasti makua👍. Tästä tuli nyt normaalia pienempi ja matalampi leipä, oli ehkä hieman korkeampi vuoka kahdelle, olisi tullut vain yksi isompi leipä. No pienemmät siivut = pienempi annoskoko 😃. Mutta hyvää ja pehmeää. Ja rapsakkaan pinnan saat kun sivelet vähän voisulaa päälle 👍 Kuva: Heli Turunen© Raaka-aineet: 5 dl vettä 2 tl suolaa 2 dl kaurahiutaleita 9-10 dl vehnäjauhoja 1 PSS kuivahiivaa 3 dl tomaattikuutioita 1 dl öljyä 2 dl juustoraastetta Valmistus: Mittaa vesi, lisää kaurahiutaleet ja suola taikinakulhoon. Pilko tomaatit pieneksi. Lisää pilkotut tomaatit vesi-kaurahiutaleseokseen. Sekoita kuivahiiva ja n.4 dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Lisää juustoraaste ja jauhoja vähin erin, kunnes saat tasaisen ja notkean taikinan. Vatkaa taikinaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneen taikinakoukuilla n.10-15 min. Anna taikinan nousta n. 2 tuntia, liinalla peitettynä. Leivo p
Ruokaa ja leivontaa