Helmipuurosta gluteenittomat sämpylät
Jäi taas helmipuuroa yli, joten gluteenittomia sämpylöitä valmistumaan.
Oli hieman glut jauhot vähissä, joten juuri ja juuri riitti yhteen puolen litran taikinaan.
Gluteeniton leivonta on aika haastavaa, kun ei gluteenittomassa jauhoista saa sitkoa niin kun tavallisesta jauhosta. Ja paisto lämpötila hieman korkeampi vähemmän aikaa kuin normi jauhoilla tehty.
Tuli erittäin pehmeitä sämpylöitä.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Eli katsotaan miten homma lähti käyntiin:
4 dl laktoositonta helmipuuroa
5 dl vettä
1 PSS kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl psylliumia
1 rkl soodaa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 dl kaurahiutaleita
400 g riisijauhoa
1 rkl suolaa
1 dl rypsiöljyä
Sotkettiin helmipuuro, vesi, kuivahiiva, sokeri, psyllium, sokeri, kaurajauhot ja kaurahiutaleet sekaisin ja annettiin turvota kelmun alla noin puoli tuntia.
Lisättiin suola, riisijauhoa ja lopuksi öljy ja vaivattiin noin 15 min.
Öljytyin käsin pyöriteltiin taikinasta sämpylät ja päälle kaurahiutaleita. Hetki liinan alla kohotusta ja paisto 250 asteessa 15-20minuuttia.
Kommentit