Siirry pääsisältöön

Helmipuuro sämpylät

Helmipuurosta gluteenittomat sämpylät

Jäi taas helmipuuroa yli, joten gluteenittomia sämpylöitä valmistumaan.
Oli hieman glut jauhot vähissä, joten juuri ja juuri riitti yhteen puolen litran taikinaan.
Gluteeniton leivonta on aika haastavaa, kun ei gluteenittomassa jauhoista saa sitkoa niin kun tavallisesta jauhosta. Ja paisto lämpötila hieman korkeampi vähemmän aikaa kuin normi jauhoilla tehty.
Tuli erittäin pehmeitä sämpylöitä.

Kuva: Heli Turunen©


Eli katsotaan miten homma lähti käyntiin:

4 dl laktoositonta helmipuuroa
5 dl vettä
1 PSS kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl psylliumia
1 rkl soodaa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 dl kaurahiutaleita
400 g riisijauhoa
1 rkl suolaa
1 dl rypsiöljyä

Sotkettiin helmipuuro, vesi, kuivahiiva, sokeri, psyllium, sokeri,  kaurajauhot ja kaurahiutaleet sekaisin ja annettiin turvota kelmun alla noin puoli tuntia. 
Lisättiin suola, riisijauhoa ja lopuksi öljy ja vaivattiin noin 15 min. 
Öljytyin käsin pyöriteltiin taikinasta sämpylät ja päälle kaurahiutaleita. Hetki liinan alla kohotusta ja paisto 250 asteessa 15-20minuuttia.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT