Tomaattileipä
Kun ei muuten tule tomaattia syötyä, sen voi upottaa näppärästi vaikka leipä taikinaan, antaa kivasti makua👍. Tästä tuli nyt normaalia pienempi ja matalampi leipä, oli ehkä hieman korkeampi vuoka kahdelle, olisi tullut vain yksi isompi leipä. No pienemmät siivut = pienempi annoskoko 😃. Mutta hyvää ja pehmeää. Ja rapsakkaan pinnan saat kun sivelet vähän voisulaa päälle 👍
Kuva: Heli Turunen© |
Raaka-aineet:
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
9-10 dl vehnäjauhoja
1 PSS kuivahiivaa
3 dl tomaattikuutioita
1 dl öljyä
2 dl juustoraastetta
Valmistus:
Mittaa vesi, lisää kaurahiutaleet ja suola taikinakulhoon.
Pilko tomaatit pieneksi.
Lisää pilkotut tomaatit vesi-kaurahiutaleseokseen.
Sekoita kuivahiiva ja n.4 dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan.
Lisää juustoraaste ja jauhoja vähin erin, kunnes saat tasaisen ja notkean taikinan.
Vatkaa taikinaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneen taikinakoukuilla n.10-15 min.
Anna taikinan nousta n. 2 tuntia, liinalla peitettynä.
Leivo pitkiksi leiviksi tai laita vuokaan, anna kohota vielä liinalla peitettynä n. 20 minuuttia.
Paista uunin alatasolla 200ºC asteessa n. 25 minuuttia.
Kuva: Heli Turunen© |
Kommentit