Porkkanaleipä
Kun jää ylitse kaurapuuroa ja porkkanaraastetta, saat päivälliskeiton kanssa hyvää vuokaleipää. Tälläkertaa en juuri mittaillut aineksia, suurinpiirtein heittelin astiaan eli ensin tein juuren:- 7,5 dl kaurapuuroa
- 1l vettä
- 3 PSS kuivahiivaa
- Pari rkl sokeria
- n. 1 l vehnäjauhoja
Ainekset sekaisin kulhossa, kelmu päälle ja nostata noin 15-30 min. huoneenlämmössä, kunnes kuplii.
Lisää taikinaan:
- 2 rkl suolaa
- 300 g porkkanaraastetta
- 2 l vehnäjauhoja
- n. 2 dl rypsiöljyä
Voitele leipävuoat (4kpl) ja kaada öljysin käsin taikina vuokiin. Nostata liinan tai kelmun alla vielä noin 30 minuuttia, kunnes on kaksinkertaistunut.
Paista uunin alaosassa ensin 180 asteessa (kiertoilma) 10 minuuttia ja sen jälkeen laske lämpötilaa 165 asteeseen ja paista 40 minuuttia.
Valmis leipä irtoaa hyvin vuoasta ja pohja kumahtaa kun siihen varovasti koputtaa. Voitele päällispuoli voisulalla, saat rapsakkaan pinnan.
Anna jäähtyä rauhassa ennen leikkaamista viipaleiksi.
Kuva: Heli Turunen© |
Kommentit