Joulukuun 9 ja pitsapäivä. Broileria ja kebab lastuja, tomaattisosetta, juustoa, basilikaa, pitsamaustetta ja valkosipulia tietty.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Perus pitsapohjaan tulee siis: (2 pellillistä)
5dl vettä(puolet kiehuvaa ja puolet kylmää)
1 PSS kuivahiivaa
2 rkl suolaa
1rkl sokeria
0,75-1 l vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
Sekoita kädenlämpöinen vesi, kuivahiiva, sokeri, suola jauhot, lopuksi öljy. Anna kohota kaksinkertaisesti liinan alla noin tunti. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pellille sopivaksi. Käytä pellille taputtelun avuksi jauhoja, ettei tartu taikina käsiin.
Täytteeseen:
Tomaattisosetta, juustoraastetta, broilersuikaleita, kebab lastuja, valkosipulia, pitsamaustetta.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Kommentit