Porkkanaleipä Kun jää ylitse kaurapuuroa ja porkkanaraastetta, saat päivälliskeiton kanssa hyvää vuokaleipää. Tälläkertaa en juuri mittaillut aineksia, suurinpiirtein heittelin astiaan eli ensin tein juuren: 7,5 dl kaurapuuroa 1l vettä 3 PSS kuivahiivaa Pari rkl sokeria n. 1 l vehnäjauhoja Ainekset sekaisin kulhossa, kelmu päälle ja nostata noin 15-30 min. huoneenlämmössä, kunnes kuplii. Lisää taikinaan: 2 rkl suolaa 300 g porkkanaraastetta 2 l vehnäjauhoja n. 2 dl rypsiöljyä Siirrä taikina yleiskoneeseen taikinakoukuin varustettuna ja vaivaa 1 tasolla noin 15 min. Lisää loppuvaiheessa öljy. Voitele leipävuoat (4kpl) ja kaada öljysin käsin taikina vuokiin. Nostata liinan tai kelmun alla vielä noin 30 minuuttia, kunnes on kaksinkertaistunut. Paista uunin alaosassa ensin 180 asteessa (kiertoilma) 10 minuuttia ja sen jälkeen laske lämpötilaa 165 asteeseen ja paista 40 minuuttia. Valmis leipä irtoaa hyvin vuoasta ja pohja kumahtaa kun siihen varovasti koputtaa. Voitele päällispuoli voisula
Ruokaa ja leivontaa