Mysli
Mysli on hyvä aamupala, välipala tai iltapala maidon tai jugurtin kanssa - ja mikä parasta, kun sen vielä tekee itse, saa semmoista mistä tykkää.
Valmistaminen ei ole mitää rakettitiedetä, kaurahiutaleita, pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, öljyä ja uunipelti missä leivinpaperia sekä tietenkin uunin paahtamiseen.
Ajallisestikaan ei ole suuri töinen, vartti uunissa ja välillä sekoitus, herkullinen mysli on valmis.
Myslin valmistamiseen tarvitaan seuraavat raaka-aineet:
6 dl kaurahiutaleita
2 dl leseitä
2,5 dl manteleita/pähkinöitä
1-2 dl rusinoita
1 dl kookoshiutaleita
1-3 rkl vaahterasiirappia
1-3 rkl rypsiöljyä
Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja kaada koko seos pellille tasaiseksi. Paahda uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia ja puolivälissä sekoita. Seuraa mysliäsi, ettei pala. Jäähdytä ja kaada purkkiin.
Kommentit