Appelsiinikakku
Kuivakakut ovat helppoja ja yksinkertaisia tehdä soveltaen erilaisia makuyhditelmiä vaihtamalla eri ainesosia. Ne ovat juuri parasta kahvipöytätuliaisia, joista jokainen pitää. Parasta on että mitä pitemmälle antaa odottaa syöntiä, maku paranee vaan.. 👍
Oli työpöydällä edelleen ne kuusi appelsiinia, joista piti jotain keksiä 🤔. No päiväkahville noille asukkaille ehkäpä 😊.
Tämä on siis yhden kuivakakun ohje, mutta jos haluat useamman, kerro aineet montako teet. Itse tein 3 eli triplasin ohjeen.
Tämä on helppo ja yksinkertainen ohje eli kaikkien pitäisi onnistua 👍👍.
Ainekset:
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiini raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
Valmistus:
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Riko mukaan huoneenlämpöiset kananmunat ja sekoita, älä huoli vaikka näyttää leikkaavan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, nakkaa perään appelsiinin raastettu kuori. Purista appelsiinista mehut rasva-sokeriseokseen. Jos ei aivan riitä niin lorauta perään vähän maitoa tai vettä. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta.
Kommentit