Puolukkapiirakka
Perus piirakkataikina pellilliseen. Mikäli haluat enemmän niin kerro sitten lukumäärä montako peltiä teet eli tein 2 pellillistä eli tuplasin aineet.
Tästä satsista jätin muruseoksen pois ja ripottele puolukoiden päälle vain sokeria. Ja hyvinhän se näytti maistuvan.
Ainekset:
100g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl vanilliinisokeria
1tlk (200 g) Kevyt kermaviiliä tai
turkkilaista jogurttia tai piimää
5dl (250 g) puolukoita (pakaste)
Muruseos:
75g voita
1dl sokeria
1 1/2dl ruisjauhoja
Valmistus:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää kermaviili tai jogurtti, rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri.
Valmista muruseos. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri ja ruisjauhot.
Levitä taikina uunipannulle (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle marjat ja muruseos. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.
Halutessasi tarjoa puolukkapiirakka vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit