Focaccia
Tervehdys ja aurinkoista maaliskuun viimeisiä päiviä. Olen jo pitkään ajatellut tehdä tätä italiastyyppistä todella hyvää ja pehmeää leipää - Focacciaa. Se on helppo ja yksinkertainen ja pinnalle sopii mitä vain itse haluat :) Minä laitoin vain kuivattua rosmariinia, kirsikkatomaattia ja sormisuolaa. Tuoretta rosmariinia ei ollut niin käytin kuivattua sekä vaihdoin oliiviöljyn rypsiöljyyn.
Gluteenittomana saat kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja nesteen sekaan noin ruokalusikallinen psylliumia.
Rosmariini ja sormisuola kuuluvat minun lempimausteisiin ja ne löytyvätkin kätevästi Kotigastronomin tuotevalikoimasta, ja toimin siis jälleenmyyjänä. ID numeroni on 19493.
Mikäli haluat täydentää maustevarastoasi tai muuten haluat kokeilla tuotteita, tilaa ne kauttani eli laita viestiä, vieraile Facebookin @helinkotigastronomi sivulla. PS. Nyt on vielä maaliskuun ajan www.kotigastronomi.fi maustemarkkinat esim pääsiäiseen sopivia ruoanlaitto ja leivonta tuotteita, mausteita, maustesekoituksia ja dippiaineita. Suurin osa on gluteenitonta ja laktoositonta.
Itse ohjeeseen:
6-7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl kädenlämpöistä vettä(+42 astetta)
2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä/rypsiöljyä
Pinnalle:
rosmariinia
kirsikkatomaattia
karkeaa meri- tai vuorisuolaa tai sormisuolaa
Valmistus:
Sekoita 5dl kädenlämpöistä(+42 asteista) vettä, sokeri, kuivahiiva ja 3 dl vehnäjauhoja. Anna hetki levätä, kunnes kuplii (n.10min).
Alusta sen jälkeen taikina suolalla, lopuilla jauhoilla, mutta älä laita kaikkea kerralla, taikinasta pitäisi tulla pehmeää. Lopuksi öljy.
Anna liinan alla nousta noin 30 minuuttia ja kippaa taikina sitten leivinpaperille uunipellille. Taputella öljysin käsin taikina koko pellin leveydellä ja anna vielä kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kun taikina on kohonnut sen puolisen tuntia, pistele kuoppia öljysin sormin. Täytä focaccia kirsikkatomaateilla, rosmariinillä ja sormisuolalla.
Paista uunin keskiosassa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia, kunnes on kauniin ruskea pinta.
Kommentit