Siirry pääsisältöön

Riisipuuropataleipä

Riisipuuropataleipä

Vielä näin iltapuhteeksi leivän tekoon, jotta aamulla tuoretta leipää. Pataleipä onkin itselle uusi tuttavuus, joten päätinpä sitten kokeilla kuinka helppoa se onkaan... Joten asiaan: 

Riisipuuron jämästä syntyy helposti ja vaivattomasti pataleipä. Eikä tarvitse edes vaivata, Riittää vain, että kaikki ainekset menee sekaisin ja noin tunniksi nousemaan liinan alle  ja kuumennettuun valurautapataan paistumaan. Ensin noin vartti kannen alla ja sitten ilman kantta reilu puoli tuntia, riippuen uunista, Paista kunnes on kypsää.  Itse paistoin tällä kertaa puuhellan uunissa,joten en ihan lämpötiloista tarkkaan tiedä, mutta ajallisesti sopiva aika. Ja niin rapsakkaa ja pehmeää leipää. 




Ainekset:

3 dl riisipuuroa

2 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

hyppysellinen suolaa

2 rkl juoksevaa hunajaa tai sokeria

3 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja (tai pelkästään vehnäjauhoja)

25 g margariinia


Valmistus:

Lämmitä vesi reilun kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, riisipuuro, suola ja hunaja. Sulata margariini ja kaada joukkoon, lisää jauhot. Sekoita taikinaksi. Tätä leipää ei pahemmin tarvitse vaivata, itse taisin nuolijalla sekoitella koko taikinan. Jätä tunniksi kohoamaan liinan alle.

Öljyä kannellinen valurautapata ja laita se uuniin, uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmin, ota pata uunista ja kumoa taikina pataan. Ripottele taikinan päälle vehnäjauhoja, laita kansi padan päälle ja leipä uuniin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen poista kansi ja jatka leivän kypsentämistä vielä noin puolisen tuntia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea ja kypsä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT