KINKKUPIIRAKKA(PELLILLINEN)
Perus hyvä ja luotto piirakkapohja resepti suolaiselle piirakalle. Tämä on juuri mainio tarjottava vierasvaralle tai rentooon illanistujais tarjoiluun. On erittäin helppo ja yksinkertainen tehdä. Täytevaihtoehtonakin voi muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Ja tosiaan tästä tulee pellillinen.
Mikäli noudatat gluteenitonta ruokavaliota, käytä normaalin jauhon sijaan gluteenitonta jauhoa!
Aina voi kysyä neuvoa :)
Reseptin ainekset (16 palaa)
Pohja:
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
Täyte:
350 g kinkkua
1 paprika
1 purjo
1 rkl
rypsiöljyä
2½ dl ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
2 munaa
½ tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
4 dljuustoraastetta
Piirakan valmistus:
Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna halkaistu purjo. Kuullota kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille (noin 35 cm × 30 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Lisää joukkoon mausteet.
Levitä kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaada lopuksi kermaseos päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Kommentit