Raparperi-kaurapaistos
Näin keväällä, vaikka lunta on maassa ja paljon, huhtikuun puoliväli, pääsiäinen ovella, on aika erikoinen kevät ainakin sään puolesta ollut; välillä paistaa niin lämpimästi, yöllä pakkasta ja jopa luntakin vielä tulee lisää 😯. Joka tapauksessa oli lunta tai ei, päätin tehdä keväisen raparperi-kaurapaistos ja samalla pakkasta tyhjemmäksi pian jo uuden sadon tulemiseksi. Tämänkin reseptin olen jostain netistä löytänyt. Eli hyvin yksinkertainen muutamalla raaka-aine yhdistelmällä kasattuna.
Ainekset:
7 dl viipaloituja raparperinvarsia
1 dl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
100 g voita tai margariinia
1 tl Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Ohjeet:
Viipaloi raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja laita kasariin tai kattilaan yhdessä siirapin kanssa. Kääntele hetki. Siirrä ne sitten reunalliseen uunivuokaan.
Laita kaurahiutaleet kulhoon ja sekoita joukkoon rasva murumaiseksi seokseksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja kanelilla. Ripottele seos raparperiseoksen päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Kommentit