Savulohipiirakkaa
Asukkaille iltapalaksi suolaista piirakkaa savulohesta, paprikasta ja purjosta.
Tein tuplana eli pari gn-peltiä.
Hyväksi havaittu ohje löytyi
http://ruokasurffausta.blogspot.com/2014/06/pellillinen-savulohipiirakkaa.html?m=1
pohja:
300 voita (käytä oikeaa voita, ei margariinia. Maistat sen maussa)
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 tl suolaa
täyte:
500g lämminsavulohta
2 pientä suippopaprikaa
1 dl hienonnettua purjoa
200g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
6 kananmunaa
3 dl (kevyt) kermaa
200g creme fraichea
½ dl hienonnettua tilliä
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä
Valmista ensin pohja.
Leikkaa todella kylmä voi kuutioiksi ja laita isoon kulhoon.
Kaada voikuutioiden päälle suola ja vehnäjauhot.
Nypi voi ja jauhot sekaisin kunnes koostumus on murumaista.
Lisää sekaan vesi ja vaivaa nopeasti taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa ettei taikinaan ala muodostumaan gluteiinia (elastisuutta). Taikinan tulee säilyä muromaisena eikä leipämaisena.
Kun taikina on valmis laita leivinpaperi pellille.
Levitä taikina pellille kostutetuin sormin. Muista myös reunat.
Kommentit