Siirry pääsisältöön

Savulohipiirakkaa

Savulohipiirakkaa

Asukkaille iltapalaksi suolaista piirakkaa savulohesta, paprikasta ja purjosta.

Tein tuplana eli pari gn-peltiä.

Hyväksi havaittu ohje löytyi 
http://ruokasurffausta.blogspot.com/2014/06/pellillinen-savulohipiirakkaa.html?m=1



pohja:

300 voita (käytä oikeaa voita, ei margariinia. Maistat sen maussa)
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 tl suolaa

täyte:

500g lämminsavulohta
2 pientä suippopaprikaa
1 dl hienonnettua purjoa
200g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
6 kananmunaa
3 dl (kevyt) kermaa
200g creme fraichea
½ dl hienonnettua tilliä
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä

Valmista ensin pohja.
Leikkaa todella kylmä voi kuutioiksi ja laita isoon kulhoon.
Kaada voikuutioiden päälle suola ja vehnäjauhot.
Nypi voi ja jauhot sekaisin kunnes koostumus on murumaista. 
Lisää sekaan vesi ja vaivaa nopeasti taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa ettei taikinaan ala muodostumaan gluteiinia (elastisuutta). Taikinan tulee säilyä muromaisena eikä leipämaisena.
Kun taikina on valmis laita leivinpaperi pellille.
Levitä taikina pellille kostutetuin sormin. Muista myös reunat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.