KINKKUPIIRAKKA(PELLILLINEN) Perus hyvä ja luotto piirakkapohja resepti suolaiselle piirakalle. Tämä on juuri mainio tarjottava vierasvaralle tai rentooon illanistujais tarjoiluun. On erittäin helppo ja yksinkertainen tehdä. Täytevaihtoehtonakin voi muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Ja tosiaan tästä tulee pellillinen. Mikäli noudatat gluteenitonta ruokavaliota, käytä normaalin jauhon sijaan gluteenitonta jauhoa! Aina voi kysyä neuvoa :) Reseptin ainekset (16 palaa) Pohja: 150 g voita tai margariinia 4 dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa 1 dl juustoraastetta 1 dl kylmää vettä Täyte: 350 g kinkkua 1 paprika 1 purjo 1 rkl rypsiöljyä 2½ dl ranskankermaa 2 dl kevytkermaa 2 munaa ½ tl suolaa 1 tl pippurisekoitusta 4 dljuustoraastetta Piirakan valmistus: Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. H
Ruokaa ja leivontaa