BRIOSSILEIPÄ (1 leipä)
Briossitaikinastahan tehdään yleensä myös sämpylöitä, jotka ovat erinomaisia ja maukkaita hampurilais sämpylöiksi, mutta halusin nyt kokeilla tehdä Briossileivän ☺️.
Sen verran muokaten reseptiä eli maito oli täysmaitoa ja kananmunaa ei enää riittänyt voiteluun asti, korvasin voitelun vedellä. Myöskään unikon siemeniä ei ollut.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
- Ainekset:
- 2 1/2dlPirkka kevytmaitoa
- 25ghiivaa(tai 2 tl kuivahiivaa)
- 1 1/2rklsokeria
- 1tlsuolaa
- 2kananmunaa
- 100ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
- 5dlPirkka vehnäjauhoja
- 3dlPirkka hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
:
1 kananmuna
1rkl unikonsiemeniä
- Valmistus:yli 60 min
- Lämmitä maito 37-asteiseksi. Sekoita murennettu hiiva, sokeri ja suola maidon joukkoon. Sekoita joukkoon munat.
- Lisää jauhoja taikinaan vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 15 minuuttia.
- Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia.
- Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin tunnin ajan.
- Nosta taikina leipävuokaan. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.
- Voitele kohonnut leipä/sämpylät munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 12-15 minuuttia.
Kommentit