JOGURTTILEIPÄ
Tämä on hyvä leipä resepti, mikäli on jäänyt kaappiin luonnon jugurttia ja aamiaiselta puuroa, saa tehtyä jo seuraavalle päivän aterialle leipää.
Sosekeiton kanssa toimii todella hyvin. Leipä taikinasta tulee 3-4 leipää.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Ainekset:
5 dl maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
3 dl neljän viljanhiutaleita/kaurapuuroa
1-2 tl suolaa
8-10 dl hiivaleipäjauhoja (500-800 g)
0.5 dl öljyä
Valmistus:
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, lisää suolaa ja hiiva. Vatkaa joukkoon hiutaleet. Alusta hiivaleipäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi, lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta neljä pientä, 2-3 sentin paksuista reikäleipää. Kohota pellillä tai leivinpaperilla liinan alla. Pistele.
Paista 225-250 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentit