Joululimppu
Perus joululimpun valmistusohje.
5 dl. piimää
50 g. hiivaa (1 pkt)
1 tl. fenkolia
1 tl. anista
1 rkl pomeranssinkuorijauhetta
1 tl. suolaa
1 dl. siirappia
2 rkl rypsiöljyä
3 dl. ruisjauhoja.
9 dl. hiivaleipäjauhoja
Voiteluun: siirappia + vettä
Valmistus:
Lämmitä piimä haaleaksi. Lisää hiiva ja mausteet piimään, samoin siirappi.
Alusta jauhot taikinaan.Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna niiden kohota hyvin.
Pistele kohonneet leivät. Paista leipiä 200°C:ssa noin 40 min.
Voitele limput ennen uunista ottoa siirappi-vesiseoksella, puolivälissä, jos haluat kiiltävän, tahmean pinnan.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Kommentit