Kesäkurpitsa-vuokaleipä
Kesäkurpitsaiseen 3 vuokaleipään tarvitaan:
4dl kaurapuuroa
5dl vehnäjauhoja
1l vettä
3 PSS kuivahiivaa
1,5dl rypsiöljyä
3 rkl sokeria
2 rkl suolaa
3dl kesäkurpitsaraastetta
Valmistus:
Tee taikinanjuuri sekoittamalla vesi, kaurapuuro, hiiva, sokeri ja 5dl jauhoa keskenään. Peitä kelmulla ja anna taikinan nousta kymmenen viisitoista minuuttia, kunnes kuplii.
Lisää loput jauhot 1,5l, suola ja vaivaa taikinakoukulla yleiskoneessa 15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa öljy ja tarvittaessa lisää jauhoa. Taikina saa jäädä löysäksi.
Kaada taikina kolmeen öljyttyyn vuokaan puolilleen ja anna sen nousta kaksinkertaisesti.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia ja sen jälkeen pienennä 175 asteeseen ja jatka paistoa vielä n.45 minuuttia. Kun leipä on valmis, rasvaa tai öljyä pinta.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Kommentit