Mustikka-vaniljapullat
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Taikina:
200 g voita
5dl täysmaitoa
2pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
4 tl vaniljasokeria
2 tl suolaa
15 dl vehnäjauhoja
Vaniljatäyte: (Vaniljakastike, jos ei ole valmista jauhetta)
3dl kevyt- tai täysmaitoa
1 kananmunan keltuainen
1,5 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
Lisänä: 0,5 dl vaniljakreemijauhetta+1,5 dl vettä
Sekoita kattilassa miedolla lämmöllä kunnes sakenee. Noin 5 min. Lisäksi oli vaniljakreemiä jonka sekoitin vaniljakastike sekaan.
Mustikkatäyte
1 1/2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 dl mustikoita
Pinnalle:
1 muna
Valmistus:
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Valmista vaniljatäyte sekoittamalla käsivispilällä maidon joukkoon vaniljakastikejauhe( jo käytät valmista jauhetta) Nosta jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Laita sitten pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Yhdistä mustikkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään ja sekoita mustikoiden joukkoon.
Leivo taikina jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko ja jaa se 9 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kasta juomalasin pohja jauhoissa ja paina pullien keskelle reilun kokoiset kuopat (halkaisija 6 cm).
Voitele reunat munalla. Pursota kuopan reunalle vaniljatäytettä. Täytä keskiosa mustikkaseoksella. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Paista 200 asteessa 12-15 min.
![]() |
Kuva: Heli Turunen© |
Kommentit