Siirry pääsisältöön

Mustikka-vaniljapullat

 Mustikka-vaniljapullat

Kuva: Heli Turunen©


Taikina:

200 g voita
5dl täysmaitoa
2pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
4 tl vaniljasokeria
2 tl suolaa
15 dl vehnäjauhoja

Vaniljatäyte: (Vaniljakastike, jos ei ole valmista jauhetta)
3dl kevyt- tai täysmaitoa
1 kananmunan keltuainen
1,5 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
Lisänä: 0,5 dl vaniljakreemijauhetta+1,5 dl vettä

Sekoita kattilassa miedolla lämmöllä kunnes sakenee. Noin 5 min. Lisäksi oli vaniljakreemiä jonka sekoitin vaniljakastike sekaan.

Mustikkatäyte
1 1/2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 dl mustikoita

Pinnalle:
1 muna

Valmistus:

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Valmista vaniljatäyte sekoittamalla käsivispilällä maidon joukkoon vaniljakastikejauhe( jo käytät valmista jauhetta) Nosta jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Laita sitten pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Yhdistä mustikkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään ja sekoita mustikoiden joukkoon.

Leivo taikina jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko ja jaa se 9 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kasta juomalasin pohja jauhoissa ja paina pullien keskelle reilun kokoiset kuopat (halkaisija 6 cm). 

Voitele reunat munalla. Pursota kuopan reunalle vaniljatäytettä. Täytä keskiosa mustikkaseoksella. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. 

Kuva: Heli Turunen©


Paista 200 asteessa 12-15 min.

Kuva: Heli Turunen©





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT