Pienet ruisleipälimput
Ruisleivän valmistus on ainakin omalta osalta aina tuottanut hieman haastavavalta ja siksi ei sitä ole oikein tullut tehtyä. Mutta nyt löysin ohjeen, joka näytti hyvin yksinkertaisella ohjeelta.
http://keittiokoivikonkatveessa.blogspot.com/
joten halusin testata sen. Sitäkin muokkasi sen verran, että tein sen vuokaleipänä.
Ohje oli myös hyvä siksi että siinä ei tarvinnut tehdä juurta erikseen. Juuren tekeminen on vaan niin pitkä prosessi.
![]() |
Kuva:Heli Turunen © |
Mutta ei kun testauksen pariin ☺️
Ruisleipätaikinaan tarvitaan seuraavat raaka-ainekset:
½ litraa vettä
½ rkl suolaa
2 tl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
7 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva, suola ja siirappi veteen. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla.
Kauli taikina noin 8mm, painele muotilla leipiä. Pistele pintaan reikiä. (käytä reilusti jauhoja, taikina on aika tahmaisaa.) Anna kohota 1/2-1 h.
Paista 200 asteeseen. Paista noin 10 minuuttia.
Leipä on kypsä, kun pohjaan koputtamalla kuulostaa ontolta.
Ohjeesta tein 2 pientä vuokalimppua, jolloin paistoaika oli noin 30 minuuttia.
Kommentit